Почивка по новогодишните празници в България бие по цени пътуване

...
Почивка по новогодишните празници в България бие по цени пътуване
Коментари Харесай

За ЧНГ! Три нощувки във Велинград струват колкото 10 дни на ...

Почивка по новогодишните празници в България бие по цени пътешестване в чужбина. Ковид-пандемията не спря възхода на цените по хотелите. Мениджърите изясняват скъпотията с високите цени на тока, недостига на фрагменти и мъчно прогнозируемото бъдеще.

Три нощувки със закуски и вечери в първокласен български хотел са равни по цена на 10 дни олинклузив на Малдивите. И за двете почивки, които обгръщат новогодишните празници, ще платите малко над 4 бона. Очаквано, места в 5-звездния хотел във Велинград за 31 декември към момента има, до момента в който за Малдивите всичко е запълнено. Отдавна е събрана група на 100 % и за Шарм Ел шейх, Египет, където цената е към 1600 лв. на човек. Тя включва шест дни олинклузив плюс самолетния билет в двете направления. В огромна пловдивска туристическа компания и самолетът за Дубай е запълнен.

Сам за съпоставяне: за 1756 лв. може да се наеме студио за двама в Банско. Пакетната цена е за пет нощувки със закуски. Нвогодишната празнична вечеря ще коства още 360 лв. на двамата възрастни. Отделно от това се таксува паркинга на колата -–15 лв. дневно за открития и 18 лв. дневно за подземния. Така, като теглим чертата излиза, че за 5-дневна отмора към 31 декември двойка без деца ще заплати близо 2200 лв., без да броим картата за ски лифта в курорта.

Според туроператори цените на почивките зад граница не са поскъпнали фрапантно спрямо предходната и по-миналата година. Същото обаче не може да се каже за родните курорти.

По планирани данни на Института за оценки и разбори в туризма за Коледа и Нова година се чакат към 560 000 пътувания на нашенци. Около 60 000 ще са в чужбина, а останалите половин милион ще са в България. Освен зимните, най-търсени са балнео и спа курортите, вилите и къщите за посетители, изясни Румен Драганов, ръководител на Института. Има търсене и към хотелите с по-висока категория, макар че цените тази година са с сред 11-17% по-високи. Преди ковид " празничните " поскъпвания в края на декември и началото на януари са били в рамките от 3 % до 7 %.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР