Почитателите на онлайн срещи са до голяма степен разочаровани от

...
Почитателите на онлайн срещи са до голяма степен разочаровани от
Коментари Харесай

Интернет срещу версия 2.0: Защо версия 1.0 не беше достатъчно добра?

Почитателите на онлайн срещи са значително разочаровани от общоприетите уеб сайтове за срещи, които са основани на профили, де факто нормата на интернет. Браузването на безкрайни профили, които в един миг стартират да наподобяват съвсем идентични постоянно стартира да се усеща като работа а не като наслаждение.

Изследване по тематиката счита, че повода за умората от профил основаните уеб сайтове е главно тази, че те третират хората като артикули – търсенето се прави посредством чекване на кутийки, тъкмо както се прави при извършване на покупки в онлайн супермаркет.

Затова може би не е неочакван резултат, че огромните уеб сайтове за срещи онлайн стартират да изпитват спад в растежа си.

Нов опит обаче предлага възстановяване на средите за онлайн срещи като се вкарат виртуални срещи, където хорат да могат да добият усещания един от различен по време на нещо, доста близо до действителна среща във физическия свят. Добре пристигнали в Онлайн Срещи 2.0.

Джийана Фрост и нейните сътрудници окуражили тестова група да предприеме по-интерактивни дейности, в сравнение с единствено да браузва профили. Това включвало известия в действително време, обрисуване на фотоси, които участниците да обсъдят и елементарни аватари, които участниците да управляват.

За да оценят капацитета на виртуалните срещи, спрямо профил основаните уеб сайтове, Фрост и сътрудниците й разпределили 24 участници, от които половината мъже, и половината дами като към всеки участик имало прикрепени по двама участника от другия пол, определени на инцидентен принцип.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР