Почитателите на киното за пореден път ще имат възможността да

...
Почитателите на киното за пореден път ще имат възможността да
Коментари Харесай

Мики Маус става герой на филм на ужасите

Почитателите на киното за следващ път ще имат опцията да се срещнат с Мики Маус, само че не подобен, какъвто са привикнали да го виждат до момента, а като маскиран палач в хорър, заяви Би Би Си, представена от Българска телеграфна агенция.

Трейлър за кино лентата беше пуснат на 1 януари, когато в Съединени американски щати изтекоха авторските права на " Дисни " върху най-ранните версии на обичания анимационния воин.

" Просто искахме да се позабавляваме с него ",  каза режисьорът на лентата, озаглавена " Капанът за мишки на Мики ".

В същия ден се появи и нова игра на ужасите, въодушевена от Мики, в която героят е опръскан с кръв.

" Параходът Уили " (Steamboat Willie) - късометражен филм от 1928 година с ранни неговорещи версии на Мики и Мини, стана публично притежание в Съединени американски щати на Нова година.

Това значи, че карикатуристи, романисти и режисьори към този момент могат да преработват и употребяват най-ранните версии на обичаните персонажи.

Всъщност всеки може да употребява тези версии без позволение или възнаграждение, отбелязва Би Би Си.

Творците побързаха да се възползват от новите правила, като в същия ден беше пуснат съдържащ подиуми на принуждение филмов откъс на филм на ужасите с маскиран като Мики Маус палач.

В филмовия откъс на хорър комедията " Капанът за мишки на Мики " млада жена получава изненада за рождения си ден в игрална зала, само че нещата бързо се объркват, когато тя и приятелите й се сблъскват с палач с ножове, маскиран като известния воин. " Място за развлечение, място за другари, място за лов. Мишката е на открито ", гласи текстът с червени букви в филмовия откъс.

" Вижте в този момент, това е Мики Маус от " Параходът Уили ", който убива хора. Смешно е. Забавлявахме се с него и мисля, че това си проличава ", споделя режисьорът Джейми Бейли.

Самият филм няма доказана дата на излизане, само че се чака да бъде пуснат през март тази година.

В същия ден беше показана и нова видеоигра, в която също взе участие Мики от 1928 година

От студиото Nightmare Forge Games оповестиха, че в играта на ужасите, озаглавена Infestation 88, зараза от вредители се трансформира в нещо по-зловещо.

В началото на филмовия откъс се чува мъж, който нервно споделя: " Мислех, че това са единствено гризачи, само че тук има нещо друго. " След това на екрана се появява голям, опръскан с кръв Мики, а към него се разхождат мишки.

Мики не е първият обичан персонаж от детството, който се трансформира в воин на филм на ужасите. Когато стана публично притежание, Мечо Пух също получи " хорър образ " в " Кръв и мед " - един от получилите най-лоши оценки филми на годината. 

Според американското законодателство авторските права върху героите могат да бъдат непокътнати за 95 години, което значи, че героите от " Параходът Уили " станаха публично притежание на 1 януари 2024 година

В предишното " Дисни " нееднократно се сблъскваше с заплахата да загуби авторските права върху истинските си анимационни филми.

За първи път се очакваше героите да станат публично притежание през 1984 година, само че Конгресът удължи периода с 20 години. Преди настъпването на идващия период на годност през 2004 година беше признато още едно удължение с 20 години.

Заради напъните на " Дисни " да отбрани своите герои законът даже беше наименуван " Закон за отбрана на Мики Маус ".

Моментът обаче най-сетне настъпи.

" Разбира се, ние ще продължим да пазиме правата си върху по-модерните версии на Мики Маус и други творби, които остават обект на авторско право ", споделиха от " Дисни ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР