Почистват се третокласните пътища в Северна България, които все още

...
Почистват се третокласните пътища в Северна България, които все още
Коментари Харесай

Шефът на АПИ: Все още има затворени пътища в Северна България, в процес на почистване са

Почистват се третокласните пътища в Северна България, които към момента остават затворени след изобилния снеговалеж през почивните дни. Това сподели пред БТВ инж. Ясен Йорданов, ръководител на УС на АПИ.
Прочетете още
„ В Австрия, Германия и даже в Швейцария, когато падне подобен изобилен сняг има усложнения с напредването. Там режимът във връзка с пропускането на коли е надалеч по-строг по отношение на нашите разпореждания. Нашите правила изискват доста по-ранна реакция, в сравнение с да вземем за пример австрийските “, изясни той.

Инж. Ясен Йорданов е безапелационен, че АПИ поставя извънредно огромни старания, с цел да няма усложнения в напредването, само че този път снегът е бил изобилен, влажен и тежък. Падналите дървета и изпочупените клони са основали проблем за снегопочистващите машини, добави още той.

„ В редица области в Северна България към момента има затворени третокласни пътища, които са в развой на разчистване. Те ще бъдат обезопасени за придвижване “, сподели още ръководителят на УС на АПИ.

Той акцентира, че през вчерашния ден през целия ден, както и през нощта против понеделник, всички екипи от регионалните пътни ръководства са били в контакт с регионалните шефове и са координирали всички дейности по разчистването на трасетата.

„ От проходите все още са затворени единствено Троянски и Твърдишки за всички МПС-та. Там има завъртели се тирове, които се изтеглят. Тези тежкотоварни коли не са били добре готови за тези тежки зимни условия. Те основават съществени проблеми “, сподели още инж. Йорданов.

Според него страната се е справила добре в тази обстановка. „ Хората би трябвало да са търпеливи при такива изключителни ситуации “, прикани той и акцентира, че все още по пътищата на страна има над 600 машини за разчистване, като през вчерашния ден те са били над 1000.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР