Почистването на цяла риба от люспите е необходимо, тъй като

...
Почистването на цяла риба от люспите е необходимо, тъй като
Коментари Харесай

Как да чистим люспите на рибата като шеф-готвач

Почистването на цяла риба от люспите е належащо, защото те са неприятни за ястие. Ако помолим продавача на рибния щанд, несъмнено ще го направи вместо нас. А в случай че се усмихнем и в случай че индивидът е в положително въодушевление, току-виж се съгласил да почисти и вътрешностите на покупката ни.
 Мазните риби, замърсяването на въздуха и по какъв начин потреблението им защищава мозъка
Рибите, които поддържат мозъка здрав и млад

От какво ни пазят мастните киселини

Независимо дали ще не огрее, или не, добре е да знаем по какъв начин да да се оправим с люспите и сами вкъщи. Защото в действителност не е толкоз мъчно.

Ето три доста елементарни съвета, изпитани и препоръчани от Great British Chefs.
 Снимка 491760

1. Добре е да употребяваме специфичен апарат за разчистване на риба. Ако не разполагаме с подобен, може умерено да използваме противоположната страна на ножа.
 Снимка 491761

2. Хващаме крепко опашката и остъргваме люспите от нея по посока към главата, като понякога ги отстраняваме и от ножа, и от рибата. Трябва да падат много елементарно.
 Снимка 491759

3. Накрая, когато се уверим с пипане, че сме свършили работата, усърдно измиваме рибата.

Добре е да знаем също по този начин, че в случай че рибата се хлъзга доста, може да натъркаме ръцете си със сол. По-добре е първо да махнем люспите и по-късно почистим вътрешностите, тъй като другояче чистенето на люспи от региона към корема ще ни затрудни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР