Почистването на снега от колата определено не е най-приятното занимание

...
Почистването на снега от колата определено не е най-приятното занимание
Коментари Харесай

Чистим грешно снега от колата - ето как е правилно

Почистването на снега от колата несъмнено не е най-приятното занятие за водачите, само че и има избрани тънкости, с които всеки би трябвало да е осведомен. Оказа се, че чистим снега от колата си по безусловно неверен метод.
За начало, в случай че се постанова, започнете с разчистване на снега към колата, с цел да може тя да излезе безпроблемно.

 Фандъкова: Почистваме, до момента в който спре снеговалежът Фандъкова: Почистваме, до момента в който спре снеговалежът
Първият сняг за тази зима към този момент е в София. Тази заран имаше тънка снежна завивка по колите, съобщи БГНЕС. Днес над страната ще вали...
Първоначално почистването стартира с въздухозаборника, с цел да се избегне засмукването на сняг назад. След това е належащо да стартирате мотора, до момента в който колата се загрява. Отстранете снега от каросерията и покрива.
За зимния сезон е добре да се снабдите със специфична четка с дълга телескопична ръкохватка и мека козина.
При разчистване на снега от покрива, убедете се, че той пада в профил, а не върху капака и багажника. След това почистете снега от вратите, с цел да не замръзнат уплътненията. Следва разчистване на снега от бронята и от страничните елементи.
Избягвайте да четкате или търкате повърхността прекомерно мощно, с цел да не надраскате боята. Използвайте стъргалото единствено за стъкло.
Включете отоплението на предното стъкло. Ако върху него има пласт лед, деликатно го отстранете със стъргало, без да оказвате прекомерно мощен напън.
 Ще има ли сняг на Коледа? Ще има ли сняг на Коледа?
По доста високи елементи на планините към този момент заваля първия сняг и натрупа снежна завивка от порядъка на 2-3 см. Високите елементи на Рила имат...
Не забравяйте да почистите страничните и задните стъкла. Ако ледената кора е прекомерно плътна и нагряването на стъклото не се оправя - не прекалявайте с използването на скрепера, с цел да не надраскате стъклото.
Направете същото с огледалата.
Ако имате джип, не бързайте с включването на отоплението на задно стъкло. Докато почиствате бронята, ледът може да се стопи и да запълни корнизите на задното стъкло.
Не заливайте колата с вряща вода, чист антифриз, алкохол или даже оцет, както се предлага в доста конгреси.
За повърхности като стъкло, метал, гума е належащо да се употребяват разнообразни сътрудници, с цел да не се повреди покритието им. Използвайте специфичен препарат, предопределен за съответната повърхнина.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР