Почистването на непотребни вещи трябва да се прави редовно. Така

...
Почистването на непотребни вещи трябва да се прави редовно. Така
Коментари Харесай

5 неща, за които със сигурност ще съжалявате един ден, ако ги изхвърлите

Почистването на непотребни движимости би трябвало да се прави постоянно. Така държи ред в дома си, освобождавате място за нови неща и за позитивна сила. Обикновено, щом стартираме почистването един път, мъчно стопираме, тъй като е хубаво, когато човек се освобождава от това, което към този момент не му би трябвало. Понякога обаче без да желаеме хвърляме неща, които в даден миг могат да ни потрябват още веднъж. Кои са те? Ето кои неща не трябва да хвърляте, тъй като може да пристигна ден, в който да ги ползвате още веднъж.

Семейни фотоси – или фотоси на другари. Те също са сантиментални мемоари, запечатали ваши щастливи моменти. Колкото и да са остарели фотосите и без значение дали се харесвате или не, запазете ги за себе си. Приберете ги в албуми и ги пазете. Разглеждането на сходни фотоси е метод да се откъснете от мрачните мисли и да се сетите за моменти, които ще ви ухилен.

Документи – евентуално съхранявате документите си в специфична директория. Там всички са събрани на едно място и би трябвало да внимавате, когато ги разчиствате. Със сигурност ще има някои към този момент непотребни, с минала дата, бележки за изтегли гаранции и тем сходни. Те не ви трябват, само че внимавайте да не хвърлите документ, който може още да е годен и значим за вас. Бъдете фокусирани, когато отделяте документите си, тъй като те са доста значими.

Съдове и принадлежности за готвене – постоянно може да намерите място за тях и постоянно има опция да ви потрябват. Дали ще съберете повече посетители вкъщи, или желаете да разнообразите софра, не хвърляйте сервизите, изключително в случай че въобще не сте ги употребили.

Писма – не приказваме да разчистите имейла си, въпреки и той би трябвало да бъде в ред. Става дума за тези писма, писани на ръка, в случай че въобще имате такива. Разни бележки, носещи сантиментални мемоари, може би другари, близки или любовни ползи, които сте имали в предишното. Това са мемоари, които постоянно ще провокират усмивка на лицето ви, по тази причина най-добре не се лишавайте от тях.

Остатъчни кутии багра – може би сте правили ремонт или просто сте освежавали някоя стая от вкъщи си и ви е останала багра. Не я изхвърляйте. Независимо дали има дете в семейството, или не, стените се цапат с времето. Появяват се всякакви петна, драскотини, олющени места, които елементарно може да запълните с малко от същата багра. За задачата няма потребност да купувате цяла нова кутия багра, в случай че си пазите остарялата. Важно е да съхранявате боята в съдове, които се затварят компактно, с цел да не изветрява.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР