Почистването на дома е свързано с използването на различни пособия,

...
Почистването на дома е свързано с използването на различни пособия,
Коментари Харесай

Домашни пособия, които трябва да сменяте по-често

Почистването на дома е обвързвано с потреблението на разнообразни принадлежности, които оказват помощ да достигнем до всяка повърхнина и да върнем първичния им искра. Това изисква време, старания и честа промяна на някои от аксесоарите за разчистване, които използваме, тъй като с времето събират нечистотия и микроби. Ето кои домашни принадлежности за разчистване би трябвало да сменяте постоянно, с цел да поддържате високо равнище на непорочност вкъщи.
Ръкавици за почистване – тези жълти или оранжеви гумени ръкавици, които употребявате при разчистване с по-агресивни препарати или просто, с цел да запазим маникюра си хубав. Вероятно ги миете след разчистване, само че това не е задоволително. Хубаво е да употребявате нов чифт ръкавици всеки месец или да ги сменяте на всяка четвърта седмица. Така ще предотвратите тяхното изхабяване, което може да докара до изтъняване на материала и ограничение на функционалността им да защищават кожата ви от другите бактерии.
Гъба за чинии – употребявате я безчет пъти всеки ден, с цел да измиете разнообразни съдове, принадлежности, чаши и така нататък Макар че употребявате препарат за миене, не си мислете, че той се грижи и за чистотата на самата гъба. Накрая тя остава влажна, което я прави гостоприемник за микроби и бактерии. Не можете да си позволите да миете съдовете, от които се храните, с мръсна гъба, ето за какво я сменяйте всяка седмица.
 Домашни хитрости с четката за зъби – не си заслужава да я хвърляте Домашни хитрости с четката за зъби – не си заслужава да я хвърляте
Когато четката ви за зъби се амортизира, надали се замисляте преди да я изхвърлите в коша за отпадък и да си вземете нова от магазина....
Кърпа за чинии – има хора, които вместо сушилник за съдове, употребяват забрадка за чинии, с цел да подсушат и приберат съдовете по-бързо. Не, че пречи да имате и двете. Добре е да перете тази забрадка постоянно, тъй като тя поема влагата от чинии и се захабява.
Четка за разчистване – може да употребявате такава за банята, за пода в обособените публикации, за шкафове, умивалници и т.н  Почистването с четка и препарат е доста дейно, стига да сменяте постоянното пособието, тъй като в него се натрупат микроби. Първо, след всяко разчистване, измивайте усърдно и самата четка и второ – заменяйте я с нова всеки месец.
Четка за тоалетна – тя се сменя на всеки шест месеца. Използваме я за разчистване на тоалетната и тъкмо поради това в нея се събират куп микроби. В даден миг вместо да почиствате тоалетната паница, вие ще я замърсяване с бактериите, които към този момент са в четката.
Парцал за разчистване на под – елементарно може да разберете, че е за счита, когато спре да почиства след себе си и от него стартира да се носи неприятна миризма. Все отново употребявате парцала за разчистване на подовете вкъщи, това значи, че наложително би трябвало да поддържате и неговата непорочност. Хубаво е да купувате нов парцал на три до четири седмици.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР