Почистването на дъждоприемните шахти от служители на Нелсен“ продължава да

...
Почистването на дъждоприемните шахти от служители на Нелсен“ продължава да
Коментари Харесай

Продължава почистването на дъждоприемните шахти в Русе

Почистването на дъждоприемните шахти от чиновници на „ Нелсен “ продължава да се прави по график.

Целта е да се реализира безпроблемно оттичане на водите в идните дъждовни дни, станали присъщи за Русе през пролетно-летния сезон.

От началото на сезона досега са обработени 247 шахти в кварталите „ Здравец “, „ Родина “, „ Дружба “ 1, ЦЮР, Широк център и по-конкретно по улиците „ Панайот Хитов “, „ Петър Берон “, „ Муткурова “, „ Рига “, „ Потсдам “, „ Захари Стоянов “, „ Троян “, „ Мария Луиза “ и булевардите „ Скобелев “ и „ Липник “.

Постепенно ще бъдат обхванати и останалите квартали, като дейностите по разчистване ще стартират от основните улици и след това ще се навлиза във второстепенните. При някои елементи от уличната мрежа е допустимо активността да се прави през нощта заради натоварения трафик и паркирали коли.

При правенето на графика са взети под внимание установените при направените предварителни огледи проблеми с оттичането на дъждовната вода, като предпочитано са обработени подадените сигнали, както от страна на жители, по този начин и от чиновници на Община Русе. Според сметопочистващата и сметоизвозваща компания е допустимо плануваните действия да претърпят частични промени според от метеорологичната прогноза, ремонтите по уличната мрежа и паркиралите коли.

Почистването на шахтите е както ръчно, по този начин и посредством профилирана техника, като се прави целогодишно при подобаващи метеорологични условия.

Община Русе приканва жителите на града при определяне на запушени отводнителни шахти да подават сигнали на тел. 0893 337 655, както и на и-мейл [email protected], с цел да се подхващат своевременни ограничения за премахване на проблемите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР