Почистването на алуминиевите щори не е трудно да се направи,

...
Почистването на алуминиевите щори не е трудно да се направи,
Коментари Харесай

Дори и най-мръсните щори ще блеснат ако ги почистите правилно! Никога не сте ги виждали толкова чисти!

Почистването на алуминиевите щори не е мъчно да се направи, стига да знаете по какъв начин. Поради хоризонталното разположение на ламелите върху тях неизбежно се натрупва прахуляк. Сигурна съм, че сте пробвали избърсване на всяка обособена летва с ръка или сте купили от четките с пет или шест пухкави разделения за разчистване на няколко летви едновременно.

Обаче признайте си става постепенно и е много трудоемко! Почистването им е доста елементарно и не лишава доста време, тайната е първо да ги свалите от прозореца.

Как елементарно да почистите щорите
Във ваната 


Напълнете ваната до половината с топла вода, прибавете половин чаша течен сапун с течащата вода, тъй че той да се разтвори добре. Ако не разполагате с препарат за съдове, можете да употребявате и амоняк.
Затваряте щорите, след което ги откачате от механизма за окачане. Щората би трябвало да се вдигне до горе и от това състояние горният корниз се хваща с едната ръка по средата, а с другата щорите се освобождават от паланките. Именно в това състояние щорите би трябвало да се занесат до банята, където да бъдат измити.
Поставете ги в топлата вода във ваната, като внимавате да не се огъват летвите.
Нека щорите се наквасен за към петнадесет минути, с цел да се разтвори мръсотията. Сега използвайте лека гъба, с цел да избършете деликатно летвите надолу, мръсотията би трябвало пада елементарно.
След това се използвайте ръчен душ, с цел да изплакнете сапуна.
Разклатете щорите деликатно, с цел да се отстрани непотребната вода и ги подсушете с забрадка. Ако имате слънчево място на пода в дома си някъде ги поставете на слънце в продължение на един час, с цел да изсъхнат изцяло. При изсъхването е значимо да ги позиционирате в отворено състояние
Ако нямате вана действайте по следния метод

 Поставете ги на пода в банята и ги облейте с топла вода благодарение на ръчния душ, като върху влажна гъба се изсипва малко количество веро. След това ламелите се сапунисват от едната страна. После се завъртат тъй че задната им част да остане налична. Тя се сапунисва и се облива щедро с вода, до момента в който не се измие цялото количество употребен препарат.

Ако сте удовлетворени от резултатите споделете тази публикация с приятелите си!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР