Почистване на прах за нула време Най-често срещаните методи за почистване

...
Почистване на прах за нула време
Най-често срещаните методи за почистване
Коментари Харесай

Най- добрите начини за почистване на прах

Почистване на прахуляк за нула време

Най-често срещаните способи за разчистване на прахуляк са потреблението на влажна забрадка или изсъхнал парцал. Въпреки че това работи, голям брой прахови частици към момента ще останат във въздуха и в последна сметка ще се върнат, правейки напъните ни контрапродуктивни. Поради тази причина е значимо да приложите други способи, които допълват задачата и подсигуряват, че сте изцяло удовлетворени от резултатите.

Това е доста значимо, тъй като в последна сметка прахът е нездравословен за здравето. Особено за хора, които страдат от астма и алергии, наред с други респираторни проблеми. В последна сметка прахът не е просто мръсотия; той също по този начин включва плесен, косми от домашни любимци и прашец, наред с други неприятности. Без повече приказки, ето нашите безпогрешни трикове.

Проветрявайте дома си по постоянно

Около 10 минути преди да започнете да почиствате праха, отворете прозорците в стаята, от която ще започнете. Правейки това, прахът ще циркулира, вместо да бъде уловен и в последна сметка да се върне, с цел да направи дома ви още веднъж прашен.

Това е по този начин, тъй като в случай че почистите целия си дом едновременно, частиците прахуляк ще циркулират, което ще затрудни почистването. Друг съвет, който имаме, е да се пробвате да почиствате заран, тъй като през това време въздухът е по-чист.

Почистване на прах- започнете с влажна забрадка

Десет минути откакто сте проветрили стаята си, започнете да почиствате всичко, което е натрупало прахуляк с влажна забрадка. Добра концепция е да оставите лакираните повърхности последни, тъй като частиците прахуляк, които остават във въздуха, могат да полепнат там.

Трябва също да обмислите потреблението на влажна забрадка от микрофибър. Това е най-хубавият материал, тъй като прахът полепва по него и защото е притеглен от вода, прахът ще остане уловен там. Други материали като електростатичната забрадка за еднократна приложимост са потребни, само че не са екологични.

Използвайте прахосмукачка вместо метла

Прахосмукачките съумяват да доближат места, където метлите не могат, тъй че това е един от най-хубавите трикове за разчистване на прахуляк.

Метенето подвига прахуляк и заради тази причина е по-добре да промените метлата с прахосмукачка. Но не какъвто и да е вакуум! Този вид уреди са скъпи, тъй че инвестирайте в такива, които са изключително ефикасни, като да вземем за пример такива с HEPA филтър.

Този филтър улавя най-малките прахови частици, които се генерират в дома. Според проучвания HEPA филтрите отстраняват частици до 0,3 микрона, в това число спори, вируси и бактерии.

Друга причина да преминете към прахосмукачката е, че ще можете да достигнете до сложни места, които метлата не може да доближи. Примери за тези пространства включват под дивана или зад компютърния долап, където са групирани кабелите.

Инфо: https://decortips.com/https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР