Почистване на домакинските уреди с прости съставки Фурна, котлони, микровълнова,

...
Почистване на домакинските уреди с прости съставки Фурна, котлони, микровълнова,
Коментари Харесай

Почистване на домакинските уреди до блясък за нула време

Почистване на домакинските уреди с елементарни съставки

Фурна, котлони, микровълнова, най-проблемните места във всяка кухня. Защо? Да, тъй като би трябвало да се мият постоянно и множеството от специфичните почистващи препарати не оказват помощ. Ако не ги почиствате постоянно, мазнините се полепват мощно към повърхността, тогава химията несъмнено няма да помогне тук. Нека да поговорим за доста ефикасни способи за разчистване на домакинските уреди.

Почистване на фурната
Фурната е най-проблемната техника от всички, тъй че първо ще поговорим за нея. Преди да започнете с почистването би трябвало да ревизирате дали стъклото на вратата е отстранено. Стъклото в актуалните фурни се маха елементарно, просто се издърпва нагоре или има бутони в профил, които да ви оказват помощ да го извадите. Какво е належащо за почистването?

Съставки:
вода
1,5 с. л. препарат за миене на съдове
4 с. л. сода

Смесете съставките и ги сложете в тавата, напълнете вода до половината на тавата. Разбъркайте и изпратете във фурната за 20 минути на 100 градуса. Щом изтече времето, изключете фурната и оставете да се охлади до топло положение. Остава единствено да почистите фурната с препарата от тавата. Този способ е подобаващ за леко до умерено нечиста фурна.

Керамичен плот
Плотът е това, което чистим всеки ден, само че даже и това от време на време не оказва помощ да се отървем от прегорялата храна и петна. Най-важното е, че имате всички съставки у дома и не е належащо да ходите до магазина.

Съставки:
1/3 парче домакински сапун
50 г сода
50 г горчица на прахуляк
топла вода

Настържете сапуна и прибавете вода. Изчакайте, до момента в който сапунът се разтвори. Добавете содата и горчицата, разбъркваме добре и разпределете по повърхността. Изчакайте 30 минути и избършете повърхността с парцал.

Микровълнова фурна
Мисля, че не всеки употребява похлупак за микровълновата фурна и надлежно храната остава по цялата повърхнина. Методът е доста елементарен, само че ефикасен. Минимум съставки и 100% резултат.

Съставки:
вода – 1 чаша
лимонена киселина – 1,2 с. л.
паница

Налейте една чаша вода в чинията, прибавете лимонена киселина и изпратете чинията в микровълновата за 5-7 минути. След като изключите, не е належащо да бързате, оставете за 10 минути и можете да избършете с парцал или гъба.

Това са най-простите и ефикасни способи за разчистване на домакинските уреди със съставки, които постоянно са ни на разположение.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР