Почистен е най-непроходимият участък по трасетата на първото състезание по

...
Почистен е най-непроходимият участък по трасетата на първото състезание по
Коментари Харесай

Почистиха най-непроходимия участък по трасетата на Трън Ултра Рън

Почистен е най-непроходимият сектор по трасетата на първото съревнование по планинско тичане в Трънско - „ Трън Ултра Рън “ , оповестиха от Трънското туристическо сдружение (ТТД).

Спускането на запад от връх Любаш към този момент има идеална линия, твърдят от ТТД.

Надпреварата ще се състои на 29 май в " Сърцето на Краище ". Арена на надпреварата са четири малко познати български планини: Ездимирска, Парамунска, Любаш и Ерулска. Стартът и финалът ще бъдат в центъра на село Велиново.

Състезателите могат да избират сред три трасета с друга дължина и компликация. Късото се назовава „ Бягане до върха “ и е 13 км (денивелация +950 м). Средното по дължина трасе е „ Четири върха Трейл “ и е 24 км (денивелация +1650 м).

Най-голямо предизвикателство е трасето „ Десет върха Ултра “ – дължина 54 км и денивелация +3400 м. Преминалите по последния маршрут ще изкачат първенците и на четирите планини и още шест върха, разясни правоспособният планински лидер Георги Палахутев.

От сдружението се нуждаят от помощ от доброволци в идните действия по привеждане на трасетата за надпреварата в идеално положение. Засега и трите трасета се радват на огромен интерес, като разпределението сред тях е съвсем поравно.

Записването за присъединяване в надпреварата продължава до 10 май.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР