Починалият днес руски опозиционен лидер Алексей Навални не е имал

...
Починалият днес руски опозиционен лидер Алексей Навални не е имал
Коментари Харесай

Мистерия със смъртта на Навални, вчера е бил здрав

Починалият през днешния ден съветски опозиционен водач Алексей Навални не е имал никакви здравословни недоволства, когато е приказвал по видеовръзка пред съда в четвъртък, 15 февруари, оповестиха съветски медии.

Навални не се оплакаше от здравето си и " приказва интензивно, представяйки причини в отбрана на позицията си ", разгласи регионален съд от град Владимир, източно от Москва, представен от Агенция Франс Прес.

" На 16 февруари 2024 година в наказателна колония №3 наказаният Навални А. А. след разходка се почувствал зле, като съвсем незабавно изгубил схващане. Незабавно дойде медицинският личен състав на институцията, беше извикана бригада на спешна помощ. Бяха извършени всички нужни реанимационни дейности, които не дадоха позитивни резултати. Лекарите от Бърза помощ установяваха гибелта на наказания. Причините за гибелта са в развой на определяне ", оповестиха от съветската Федерална работа за осъществяване на наказванията.

Майката на политика сподели по-рано, че синът ѝ е бил " жив, здрав и благополучен ", когато го е видяла за финален път на 12 февруари.

" Не желая да слушам никакви съболезнования. Видяхме го в пандиза на (12 февруари - бел. ред.) на среща. Беше жив, здрав и благополучен ", сподели тя.

" Не знам дали да имам вяра или не на тази ужасна вест, която получаваме единствено от съветски държавни източници ”, разяснява през днешния ден Юлия, брачната половинка на Навални и добави: " Те постоянно лъжат ".

" Но, в случай че това е правилно, желая Путин и всички към него да знаят, че ще бъдат държани виновни за всичко, което направиха на нашата страна, на моето семейство. И този ден ще пристигна напълно скоро ", предизвести Юлия.

Навални нееднократно се оплакваше от изискванията при които е подложен в наказателната колония в Сибир, като непосредствено ги наричаше " изтезания ".



Преди седмици той заяви, че е бил лишаван от сън, не е получавал здравна помощ и съзнателно е бил подложен в килия с наказан палач. Освен това за дълготрайно време не му е бил разрешаван никакъв контакт със бранителите или роднините му.

От локалната болница оповестиха, че медицински екипи са се опитвали да реанимират Навални " повече от половин час ".

" Медиците, които дойдоха в пандиза, продължиха реанимационните ограничения, които към този момент бяха обезпечени от медиците на наказателната колония, повече от половин час ", обявиха пред Интерфакс от градската болница в Лабитнанги.

Екипът от сътрудници на опозиционния политик разгласи, че към момента не разполага с удостоверение за гибелта му и че юрист на Навални се е отправил към арктическата затворническа колония.



" Все още нямаме удостоверение за това ", съобщи представителят на Навални Кира Ярмиш в обществените мрежи, като добави: " В момента юристът на Алексей е на път за Харп (руски град в Сибир - бел ред.). Веднага щом получим някаква информация, ще я съобщим. "

Бившият началник на политическата организация на Навални, Леонид Волков пък заяви че в случай че новината за гибелта на опозиционера се окаже истина, това значи, че съветският президент Владимир Путин го е умъртвил, съобщи " Ройтерс ".

" Нямаме съображение да имаме вяра на държавната агитация. Ако това се окаже истина обаче, то няма да е тъй като " Навални е умрял ", а тъй като " Путин го е умъртвил ". Не имам вяра на нито една тяхна дума ", написа Волков в X.

Мы не имеем никаких оснований верить госпропаганде.
Если это истина, то не «Навальный умер», а «Путин умъртвил Навального» и только так.
Но я им не верю ни на копейку.
— Leonid Volkov (@leonidvolkov)
 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР