Починали хора е имало в списъците за участие в изборите

...
Починали хора е имало в списъците за участие в изборите
Коментари Харесай

Починали са открити в списъците за регистрация на пет от шестте формации в парламента

Починали хора е имало в описите за присъединяване в изборите на пет от шестте обединения, попаднали в 49-ото Народно заседание, заяви Би Ти Ви. Проверката е направена от Комисията за отбрана на персоналните данни.
Според законодателството искащите да вземат участие в избори би трябвало да показват описи с най-малко 2500 подписа на техни поддръжници.

 Парламентът образува непрекъснатите комисии, без да дефинира управленията им Парламентът образува непрекъснатите комисии, без да дефинира управленията им

Сред парламентарно показаните политически сили най-вече са умрелите в описите на " ИТН " - 25. Следват обединенията " Българска социалистическа партия за България " и " Продължаваме промяната - Демократична България " с по 7. ГЕРБ-СДС са били " подкрепени " от петима умряли съгласно документите, а " Възраждане " - от трима. Движение за права и свободи е единствената парламентарна мощ без умряли в описите си.

От " ИТН " декларират пред Би Ти Ви, че ще разясняват откакто Комисията им изпрати резултатите от инспекцията.

От ГЕРБ показват, че представителите на партиите и обединенията нямат право и не изискват показване на персонални документи на жителите, които се подписват собственоръчно.

Сред останалите обединения, взели участие в изборите, максимален е броят на умрелите в описите на Социалистическа партия " Български път " (352) и новосформираната коалиция " Заедно " (156), ръководена от Ива Митева и Любомир Каримански, както и на Българско национално обединяване (117).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР