Починала е д-р Красимира Димитрова - психиатърката от Русе, която

...
Починала е д-р Красимира Димитрова - психиатърката от Русе, която
Коментари Харесай

Почина най-възрастната родилка, дъщеря й е в приемно семейство

Починала е доктор Красимира Димитрова - психиатърката от Русе, която роди на 62 година през 2010 година близнаци след ин витро процедура и стана най-възрастната родилка в България. Момиченцата й Мери и Жаклин бяха недоносени - 900 и 500 г и по-малката скоро по-късно умря. 
Прочетете още
Мери през днешния ден е към този момент седмокласничка и живее в приемно семейство, споделя, че се усеща добре там.

През май предходната година доктор Красимира Димитрова, към този момент на 75 година, припада в дома си, пише " 24 часа ". Мери вика незабавна помощ, откарват майка й в болница, само че не съумяват да я спасят. 

Социалните служби пращат момичето в дом. Там стои 2 седмици, а след това отива в приемно семейство. Те имали по-голям наследник, който към този момент работи. В учебното заведение на Мери - едно от най-хубавите в Русе,  възпитаници, учители и родители събират пари и облекла за нея. Притесняват се, само че детето твърди, че се усеща доста добре при приемните си родители.

Момичето е в това учебно заведение още от предучилищна възраст. То живееше много затворено с майка си в блок в Русе. Д-р Димитрова доста го пазела и даже го изолирала от другите деца, описват съседи. Днес те не знаят нищо за детето, като се изключи че е под грижата на обществените, ревизира човек на " 24 часа ".

Когато психиатърката роди, това провокира стихия в обществото - редно ли е толкоз стара жена да ражда, какво ще стане с детето откакто тя почине. Късане на ризи имаше и в Народното събрание, и в политическите партии и това провокира смяна в разпоредбите - одобри се дами над 43 година да нямат право на държавно финансиране за ин витро. А самата процедура да се позволи единствено за дами, които не са навлезли в менопаузата, даже в случай че си заплащат.

" Много елементарно се взех решение. Просто желаех да имам деца и това беше персонален избор. Бях безпределно щастлива, когато разбрах, че имам действителни шансове да износя една бременност и да имам деца ", съобщи след раждането Димитрова. Било й отказано осиновяване и по тази причина направила ин витро.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР