Починал пред болница току-що изписан пациент без никой да му

...
Починал пред болница току-що изписан пациент без никой да му
Коментари Харесай

Как приключват медицинските проверки по скандални пациентски казуси?

Починал пред болница преди малко изписан пациент без никой да му окаже помощ, отвод на няколко лечебни заведения да одобряват мъж с ХИВ в тежко положение, кошмарно превозване от екип на незабавна помощ на мъж с наднормено тегло, който умира преди да стигне до болничното заведение. Това са единствено част от добилите скандална гласност медицински проблеми през последните месеци, по които започнаха инспекции от новосъздадената мегаагенция Медицински контрол. Тя действа от 1 април и е правоприемник на закритите организации Медицински одит и Агенция по трансплантациите и на процедура управлява всичко, обвързвано с качеството на медицинските услуги.

Много постоянно след първичния медиен звук към станалите печално известни проблеми в последна сметка никой не схваща какво са открили инспекциите и има ли фактически позволени неточности, отговорни и осъдени и което е по-важно – водят ли инспекциите до смяна в здравната процедура, тъй че сходни произшествия или открити систематични неточности да бъдат избягвани в бъдеще.

Mediapool потърси информация какво са открили инспекциите и какви са следствията по няколко случая, които провокираха публично отвращение от пролетта насам, след като действа новата организация медицински контрол.

По последния от тях – смъртен случай на дете в университетската болница в Плевен резултатите към момента не са подготвени.

Току-що изписан мъж издъхва пред входа на болница
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР