Починал е един от обитателите на дома за стари хора

...
Починал е един от обитателите на дома за стари хора
Коментари Харесай

Починал е един от заразените в дома за стари хора във Видинско

Починал е един от жителите на дома за остарели хора във видинското село Гара Орешец, заяви bTV.

Възрастният мъж е от първите четирима инфектирани, приети в болница в болничното заведение във Видин преди към седмица. Информацията е на кмета на Община Димово - Светослав Славчев, на чиято територия е общественото заведение.

Заразените с ковид пациенти от вкъщи за възрастни в Гара Орешец към този момент са настанени във врачанската многопрофилна болница. Седем души от вкъщи бяха превозени до болничното заведение с две коли за спешна помощ и вкарани през изолиран вход в ранния следобяд. Настанени са в инфекциозно поделение, разкрито по неотложност в условия на изключителна обстановка на мястото на някогашната кардиология.

Пациентите са добре. За тях в продължение на 14 дни ще се грижат двама кардиолози, акушерка и санитари, командировани от други отделения. Снабдени са нужната екипировка, сподели шефът на врачанската болница. Достъпът до отделението е отцепен.

Д-р Петър Керемедчиев, шеф на МБАЛ " Хр. Ботев " - Враца разяснява, че те са на личен ход и не са в тежко положение.

Припомняме, че на 23 април стана ясно, че домът за възрастни хора в село Гара Орешец е подложен под карантина поради 4-ма инфектирани с ковид.

Малко по-късно беше обявено, че има 11 новозаразени в дома. Според РЗИ до през вчерашния ден не се постановяваше хоспитализация на инфектираните.

Днес 8 от тях бяха откарани в болничното заведение във Враца. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР