Почина Йосиф КобзонНародният артист на СССР Йосиф Кобзон е починал

...
Почина Йосиф КобзонНародният артист на СССР Йосиф Кобзон е починал
Коментари Харесай

Почина Йосиф Кобзон

Почина Йосиф Кобзон
Народният актьор на Съюз на съветските социалистически републики Йосиф Кобзон е умрял на 80-годишна възраст, съобщи ТАСС, базирайки се на асистент на брачната половинка на артиста.

„ Йосиф Давидович умря. Нинел Михайловна не може да приказва. Всички плачем “, сподели тя и добави, че по-късно ще бъде оповестено по кое време и къде ще се състои погребението на огромния артист.

Репертоарът на Йосиф Кобзон включваше към 3000 песни, отразяващи музикалната летопис на втората половина на ХХ век. Сред тях са съвсем всички най-хубави песни, основани от Дунаевски, Блантер, Тухманов, Фелцман и други руски композитори.

Това са всенародните шлагери Смуглянка", "А у нас во дворе", "Старый клен", "С чего начинается Родина", "Я люблю тебя, жизнь", "Мгновения", "Темная ночь", "День Победы", "В городском саду" и доста други.

Освен с сцена Кобзон водеше деен политически и публичен живот. Той е избиран неведнъж за народен представител в Държавната дума.

Кобзон е член на УС на Федерацията на еврейските общини на Русия. Певецът е посещавал неведнъж България, където е изнасял концерти. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР