Почина видният пловдивски лекар и учен проф. д-р Иво Димитров.Тъжната

...
Почина видният пловдивски лекар и учен проф. д-р Иво Димитров.Тъжната
Коментари Харесай

Отиде си д-р Иво Димитров

Почина видният пловдивски доктор и академик проф. доктор Иво Димитров.

Тъжната новина оповестиха от катедра " Социална медицина и публично здраве " в МУ - Пловдив, чийто началник е бил от 1994 до 2004 година.

Работил е като научен учител във висшето учебно заведение от 1969 година, бил е заместник-декън на катедра " Здравни грижи ". Автор е на над 350 научни изявления, монографии, научни управления и учебници, написа.

Член е на национални и интернационалните научни асоциации.

Проф. Иво Димитров е взел участие интензивно в основаването на младежко научно сдружение " Асклепий ", учредител е и на Балканските конгреси за студенти и млади учени по медицина и стоматология. Бил е зам. декан на " Здравни грижи " при ВМИ е взел участие в построяването на университетската база на Цигов чарк.

" Проф. доктор Димитров ще бъде запомнен като въодушевяващ преподавател, преподавател на генерации млади лекари и академик с приети качества. Катедра " Социална медицина и публично здраве " изрича дълбоки съболезнования на фамилията, околните и сътрудниците му ", споделиха още от катедра " Социална медицина и публично здраве " в Медицинския университет.

Своята горест от кончината му показаха видните пловдивски медици доктор Надежда Крумова, проф. Благовест Пехливанов, проф. Георги Йорданов, Радка Караджова, проф. Тоньо Шмилев, доктор Веселка Христамян, доцент Нарцис Калева, проф. Кичка Велкова, доктор Сийка Димчева и други.

" Съжалявам за загубата на професор Иво Димитров - моят преподавател и един от най-видните и уважавани преподаватели по обществена медицина в България. Професор Димитров беше извънреден академик и добър човек, който въодушевяваше и поддържаше своите сътрудници и студенти. Неговото име ще остане в паметта на всички, които са го познавали и уважавали. Искрени съболезнования на фамилията и околните му. Почивай в мир, професоре! ", съобщи във фейсбук проф. Румен Стефанов началник на катедра " Социална медицина и публично здраве " в МУ-Пловдив и ръководител на Международната общественост за съдействие при редките заболявания и медикаменти сираци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР