Почина великият испански моден дизайнер, парфюмерист и бизнесмен Пако Рабан.

...
Почина великият испански моден дизайнер, парфюмерист и бизнесмен Пако Рабан.
Коментари Харесай

Почина великият моден дизайнер Пако Рабан


Почина великият испански фешън дизайнер, парфюмерист и предприемач Пако Рабан. Той си отиде на 88-годишна възраст в Портал, Франция, пишат международни медии.

Смъртта му беше доказана от испанската група Puig, която управлява стилната къща и бизнеса с парфюми Пако Рабан.

Пако Рабан напуща Испания и отпътува за Франция със своята майка в края на Испанската революция. Той започва своята фешън кариера, създавайки бижута за „ Живанши “, „ Диор “ и „ Баленсиага “.

Отваря лична фешън къща през 1966 година Известен е с това, че употребява в работата си неконвенционални материали като метал, хартия и пластмаса за своите необикновени и обилни модели. Той е прочут и с дизайнерските изяви на костюми във филмовото изкуство и филмовата промишленост.

Днес Пако Рабан има доста известна парфюмерийна серия от 35 аромата. Той е синоним на естетиката на галактическата ера и на най-продаваните парфюми.

Дизайнерът демонстрира интерес и към паранормалните феномени. Впоследствие става създател на няколко книги с такава тема, от които най-популярни са „ Траектория от един живот към различен “, „ Апокалипсис “, „ В средата на времето “ и други
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР