Почина създателят на Крокодила Гена и ЧебурашкаЛегендарният съветски детски писател

...
Почина създателят на Крокодила Гена и ЧебурашкаЛегендарният съветски детски писател
Коментари Харесай

Почина създателят на Крокодила Гена и Чебурашка

Почина основателят на Крокодила Гена и Чебурашка
Легендарният руски детски публицист и основател на едни от най-популярните анимационни облици по времето на Съветския съюз Едуард Успенски умря през нощта против сряда на 80 година

Най-известен Успенски ще остане със основаните от него облици на Крокодила Гена – другарски надъхан крокодил, който работи в зоопарк и свири на акордеон – и Чебурашка, необичайно творение с четина и огромни очички.

Милиони деца в Съветския съюз и източния блок са израсли, гледайки анимираните завършения на Крокодила Гена (появили се на екрана през 1969 г.) и Чебурашка (с премиера през 1971 г.).

Президентът Владимир Путин е изпратил съболезнователно писмо на фамилията на писателя.

Успенски се ражда в Москва през 1937 година Започва да написа историите за деца до момента в който следва в Московския авиационен институт. Историите на Крокодила Гена са оповестени за първи път през 1966 година и три години по-късно към този момент са на екран.

„ Това, което е удивително, е, че героите на Успенски не бяха изгубени с краха на Съветския съюз “, означи в. „ Аргументи и обстоятелства “.

Пример за това е фактът, че Чебурашка стана толкоз известна в Япония при започване на това хилядолетие, че беше направена нова анимационна поредност с това творение. Също по този начин Чебурашка беше определена за амулет на съветския тим на олимпийските игри в Атина през 2004 г./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР