Почина проф. Людмил Мавлов – бивш дългогодишен ръководител на Катедрата

...
Почина проф. Людмил Мавлов – бивш дългогодишен ръководител на Катедрата
Коментари Харесай

Напусна ни проф. Людмил Мавлов

Почина проф. Людмил Мавлов – някогашен дълготраен началник на Катедрата по неврология на Медицинския университет-София. Това заяви неговият бивш студент и правоприемник на поста проф. Ивайло Търнев, осведоми clinica.bg.

„ Той бе мой теоретичен началник, наставник и безценен човек. Проф. Мавлов беше високо ерудирана персона, академик със значими приноси към невропсихологията и неврологията, демократ, търпелив и с грижа за младите сътрудници. Светъл път, учителю! ", написа проф. Търнев във Facebook.

Освен учител и ръковидител на катедра в медицинския университет в столицата, той преподаваше и в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ", в Катедрата по педагогика, логика на психиката и обществени действия. Удостоен бе с почетното звание „ лекар хонорис идея " на това висше образователно заведение. До наскоро той беше учител в Департамента по когнитивна просвета и логика на психиката на Нов български университет.

Проф. Людмил Мавлов е специализирал и работил в Карловия университет в Прага, в Института по неврохирургия в Москва и в университетската болница „ Салпетриер " в Париж. Той беше началник на доста национални и интернационалните планове в системата на Българска академия на науките. Беше още основен редактор на „ Neurologia Balkanica " – тримесечен вестник за невронауки. Има над 200 научни изявления.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР