Почина Леонардо дел Векио - най-големият производител на очила в

...
Почина Леонардо дел Векио - най-големият производител на очила в
Коментари Харесай

Почина Леонардо дел Векио: най-големият производител на очила в света -

Почина Леонардо дел Векио - най-големият производител на очила в света.

Милиардерът и създател на колоса в производството на очила EssilorLuxottica - компания, която има марки като Ray-Ban, Oakley и Sunglass Hut — е умрял на 27 юни на 87 години, оповестяват италиански медии. Смъртта му бе доказана от EssilorLuxottica.

Вестник Corriere della Sera написа, че Дел Векио е умрял тази заран в болница " Сан Рафаеле " в Милано.

Причината за гибелта му не е посочена.

Състоянието му, което " Форбс " пресмята на 24,8 милиарда $ чисто, ще бъде разпределено сред шестте му деца. Семейството на Дел Векио е на 60-о място в света в листата на милиардерите на Forbes.

Luxottica е най-големият производител и търговец на слънчеви очила и очила с рецепта в света и с изключение на личните си огромни марки като Ray-Ban и Oakley, създава очила за няколко първокласни фешън марки като Chanel, Dolce and Gabbana, Bulgari, Armani и няколко други.

Дел Векио произлиза от оскъдно семейство. Той основава Luxottica в Агордо - градче в Северна Италия - през 1961 година като дребна работилница за очила, която създава съставни елементи за други компании. В последна сметка Luxottica стартира да проектира лични очила, като продължава да се разраства през идващите няколко десетилетия. През 1988 година тя подписва преференциално лицензионно съглашение с дизайнера Джорджо Армани. През идващото десетилетие компанията придобива няколко огромни марки очила, като Vogue Eyewear през 1990 година, Persol през 1995 година и американската марка Ray-Ban през 1999 година Две години по-късно компанията придобива американския търговец на дребно на очила Sunglass Hut. През 2018 година Luxottica се слива с френския колос в региона на зрителното здраве Essilor, с цел да сътвори EssilorLuxottica - най-голямата в света компания за слънчеви очила и очила с рецепта.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР