Почина легендата на родния футбол Апостол Чачевски - бивш треньор

...
Почина легендата на родния футбол Апостол Чачевски - бивш треньор
Коментари Харесай

Почина легендарен футболист и треньор в родния футбол

Почина легендата на родния футбол Апостол Чачевски - някогашен треньор на ЦСКА и Локомотив (София).

Ето какво написаха столичните " железничари " на страницата си във Фейсбук:

" Уважаеми последователи, 

Късно нощес, на 90-годишна възраст, ни напусна именитият футболист и треньор на Локомотив София - Апостол Чачевски.

Поклонението ще се състои в четвъртък от 10:30 ч., като ще бъде в Ритуалната зала на Централните софийски гробища. Ръководството и всички чиновници на Локомотив София се прекланят пред светлата му памет.

Поклон! ". 

Апостол Чачевски с прякор Макето е български футболист и треньор по футбол. Една от клубните митове на Локомотив (София), където минава цялата му спортна кариера. Роден е на 29 март 1933 година в София. Потомък на преселници от Галичник, Чачевски израства в школата на Локомотив (София), а в мъжкия тим играе общо 17 сезона от 1950 година до 1967 година На терена се подвизава главно като ляв бек, а от време на време и като отбранителен полузащитник. Има 289 мача и 20 гола в  " А “ група. През 1956 година получава тежка травма на десния крайник и претърпява интервенция, която го вади от футбола за две години.

С Локомотив става първенец на България през сезон 1963/64, когато е един от главните футболисти в състава и записва 25 мача с 2 гола. Освен това е и притежател на националната купа през 1953, както и повторен притежател на Европейската железничарска купа през 1961 година и 1963 година С 4 мача в шампионата за Купата на европейските първенци. В интервала 1965–1967 е капитан на Локомотив (София).

След привършване на футболната си кариера е записва сполучливи години като треньор в България, Гърция и Кипър. Бивш помощник-треньор в националния тим и треньор на юношеския народен тим до 18 години. Начело на столичния Локомотив е в 3 интервала, като е водил и ЦСКА (1983/84), ПФК Етър 1924 (Велико Търново), Академик (София). Бивш ментор е на гръцките Арис, Аполон, Ираклис и Пансерайкос, кипърските Алки и АЕЛ.

Президент на Локомотив (София) през 1992 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР