Почина легендата на Ботев (Пловдив) Георги Попов – Тумби. Славният

...
Почина легендата на Ботев (Пловдив) Георги Попов – Тумби. Славният
Коментари Харесай

Тъжна вест! Почина oще едно голямо име в българския футбол

Почина легендата на Ботев (Пловдив) Георги Попов – Тумби. Славният футболист е умрял през днешния ден на 79-годишна възраст, а погребението му ще бъде на следващия ден от 15 часа на „ Рогошки гробища “ под тепетата, заяви известният почитател на „ жълто-черните “ Божидар Божилов.
Привърженици на „ канарчетата “ изричат тъгата си в обществените мрежи. „ Легендите живеят постоянно в сърцата на почитателите “, разяснява един от ентусиастите.
Георги Попов е роден на 14 август 1944 година в пловдивския квартал „ Кършияка “. Започва спортната си кариера като гимнастик, само че още в юношеска възраст е притеглен в първия тим на Ботев (Пд). От 1961 до 1975 година е неизменим титуляр на „ Колежа “, нормално с фланелка с №7, предава Блиц Спорт.
Тумби е играл в 308 мача от шампионатите на А „ РФГ “ като част от Ботев (Пд). Отбелязва 83 гола и в 50 мача с 15 гола за Купата на страната.
Попов е печелил шампионската купа през 1967 година, купата на страната (1962 г.) и Балканската клубна купа (1972 г.). Вицешампион е през 1962/63. Взема присъединяване и в национални гарнитури – 5 срещи с 1 маркиран гол в държавния отбор до 18 година, 4 мача в отбора до 23 година, два в „ Б “ националния тим и 22 дуела в първия тим на България.
Участва на международното състезание в Мексико през 1970 година
След привършване на дейната си спортна кариера Георги Попов минава на треньорска работа в ДЮШ на Ботев (Пд). В интервала от 5 ноември 1996 до 10 септември 1997 година е старши треньор на представителния тим на „ жълто-черните “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР