Почина един от големите ни актьори Вели Чаушев. Той си

...
Почина един от големите ни актьори Вели Чаушев. Той си
Коментари Харесай

Почина Вели Чаушев - един от големите ни актьори

Почина един от огромните ни артисти Вели Чаушев. Той си отиде на 83 години, оповестяват на страницата си във Фейсбук от Сатиричния спектакъл.

„ Още един от Големите артисти на Сатиричния спектакъл си отиде от този свят... Актьор на словото - освен от сцената, само че и създател - занаятчия на думите в книгите - поклонение към театъра и към хората на театъра... Човек на вица, актьор, пламнал в театъра и за театъра... Вели, ще ни липсваш с усмивката си, със съпричастността си към ориста на Сатиричния спектакъл... Вели, имаме вяра, че в този момент си на оня свят, с цел да превръщаш в прелестно слово историята на театъра, за който даде целия си живот... Обичаме те! ”, написа екипът на Сатиричния спектакъл.

Актьорът е роден в Златоград на 11 септември 1934 година Решава да кандидатства в НАТФИЗ (тогава ВИТИЗ) след инцидентна среща с Апостол Карамитев. Следва актьорско майсторство в класа на Гриша Островски.

Има функции в доста спектакли и участия в малкия екран. Прави моноспектакъла „ Разтворен прозорец “ по стихове на Валери Петров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР