Почина дългогодишният шеф на Фолксваген Фердинанд Пиех, пише Дойче веле.

...
Почина дългогодишният шеф на Фолксваген Фердинанд Пиех, пише Дойче веле.
Коментари Харесай

Почина дългогодишният шеф на Фолксваген Фердинанд Пиех

Почина дългогодишният началник на Фолксваген Фердинанд Пиех, написа Дойче веле.

Пиех беше изпълнителен шеф сред 1993 и 2002 година, както и патриарх на семейството, която ръководи основания във Волфсбург авто тръст.

82-годишният Пиех колабирал в ресторант в град Розенхайм, пред очите на брачната половинка си Урсула. Той бил откаран в болница от кола за спешна помощ, където умрял. Причината за гибелта към момента не е известна.

Под ръководството на Фердинанд Пиех Фолксваген се трансформира от районен производител в световен авто конгломерат. Неговата визия за компанията се смята за главната причина Фолксваген да стане най-големия производител на коли в Европа.

След като напуща поста изпълнителен шеф, Фердинанд Пиех стана ръководител на борда на шефовете, на която позиция се задържа до 2015 година След гневна битка за власт с тогавашния изпълнителен шеф Мартин Винтеркорн, Пиех се отдръпна от управническите постове във Фолксваген.

Шест месеца по-късно, Винтеркорн беше заставен да подаде оставка, поради експлоадирането на огромния скандал с фалшифицираните проби на изпусканите нездравословни излъчвания от колите на концерна. След като се отдръпна от Фолксваген, Фердинанд Пиех продаде огромна част от дяловете си в компанията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР