Почина дългогодишният преподавател във Философския факултет на Алма матер проф.

...
Почина дългогодишният преподавател във Философския факултет на Алма матер проф.
Коментари Харесай

Отиде си един от най-видните преподаватели в СУ

Почина дългогодишният учител във Философския факултет на Алма матер проф. доктор Леон Витали Леви. Скръбната новина оповестиха от Софийския университет „ Св. Климент Охридски ".

Леви издъхна на 21 януари 2021 година, няколко дни преди да навърши 93 години.

Поклонението ще се състои на 24 януари 2021 година (неделя) от 11:30 ч. в Софийските еврейски гробища. Леон Леви е роден на 11 февруари 1928 година в София. Завършва „ Философия “ в Софийския университет.

През 1962 година стартира работа в университета като помощник. От 1976 година е доцент, а от 1989 година професор. Проф. Леон Леви е измежду създателите на компетентност „ Психология “ в Софийския университет „ Св. Климент Охридски " и в България. Водил е лекции по логика на психиката на познанието и пролог в логиката на психиката. Неговите научни ползи са в региона на правосъдната логика на психиката, има голям брой изявления върху логика на психиката на лъжата.

Бил е учител и във Варненския свободен университет, Шуменския университет и Югозападния университет в Благоевград, където преподава пролог в логиката на психиката, обща и педагогическа логика на психиката, правосъдна логика на психиката. Проф. Леви беше човек с будна съвест, който търсеше истината и се бореше за нея даже с риск да пострада.

Един от тези редки наблюдаващи на живота, който с постоянно готовото си възприятие за комизъм умееше да види занимателното в всекидневието и да му придаде анекдотичен изказ. Колегите от компетентност "Психология " се разделят с сътрудник, другар и преподавател. Поклон пред светлата му памет! От Академичната общественост на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР