Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев сподели, че Борислав Михайлов

...
Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев сподели, че Борислав Михайлов
Коментари Харесай

Димитър Пенев: Боби можеше да отстъпи, да даде аванта на Бербатов

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев показа, че Борислав Михайлов е трябвало да се отдръпна и да даде път на идващото потомство, което желае да ръководи българския футбол. Треньор номер 1 на 20 век беше специфичен посетител на предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия. Въпреки че опита да се дистанцира от случилото се на конгреса през миналата седмица, защото не е бил поканен, Димитър Пенев въпреки всичко изясни, че новите времена изискват нов вид ръководство. „ Бях безпристрастен в този ден и миг, тъй като нямах покана. И с двамата съм работил (с Димитър Бербатов и Борислав Михайлов – бел. ред.). Късно е да споделяме кой е отговорен за положението на футбола. В това време, в което навлизаме в алеята на отговорните, би трябвало да се огледа към предишното, годините, да създадем съпоставяне със съседите “, показа Димитър Пенев.

„ Смятам, че Боби Михайлов можеше да отстъпи и да поеме другото потомство, тъй като въпреки всичко доста нови неща, нови промени има в спорта и футбола. Можеше да има лека смяна. Всеки един водещ началник, който е в спорта, знаем, че има огромни упоритости. Подкрепата става бързо, а от другата страна са почитателите и клубовете, които са в неразбираемо отношение по какъв начин ще поддържат своя клуб “, добави Стратега.

Той разяснява и обвиняванията за пазаруване на делегатски гласове по време на конгреса. Димитър Пенев обаче не се съгласи с тези клюки.

„ Не мисля, че би трябвало да назоваваме това пазаруване на гласовете, тъй като има задоволително магазини за пазаруване. За Димитър Бербатов това една добра спортна храброст. Той го има материала, само че не го е минал като опит, да е бил месеци, година управителна фигура, тъй като до скоро беше футболист. Може би трябваше да му се даде облага, както се споделя. "

Димитър Пенев показа в ефира на Българска национална телевизия положителни думи и за екипа на Димитър Бербатов, в който влизат Мартин Петров и Стилиян Петров.

„ Е, виждам ги, не са толкоз ангажирани като един деятелен състезател. Съвети не би трябвало да се желаят, откакто аплайваш за подобен пост. Трябва да имаш убеденост “, сподели треньорът, донесъл най-голяма наслада на българските футболни почитатели с класирането на националите ни на четвърто място в света през 1994 година.

Запитан, дали е честитил на Боби Михайлов спечелването на пети мандат като президент на БФС, Димитър Пенев още веднъж показа в типичния си жанр: „ Предадох на един от водачите, който е на Мишо Касабов, Жоро се споделя. По него предадох поздравления за успеха. “

Относно тематиката за чужденците в българския футбол, Димитър Пенев показа: „ В целия свят, по този начин и при нас, доминират чужденците. Неудобно е и за чужденците, неловко и за българите. Наредбите са такива, само че преценката е на локалното управление на дадения клуб, да преценяват и настояванията на треньора. Защото президентите са и бащата, и майката, в тях са парите. “

Димитър Пенев е оптимист за идния сезон на ЦСКА и вероятно продобиване на титли през годината.

„ ЦСКА постоянно е в моята глава и в моето сърце. Много пъти са били първенци, в случай че пропуснем една година, ще вземем малко от предишното. Тази година има заряд, макар че имаше и смяна в треньорската линия, само че има материал да се преработи, да забележим дали ще вземат точки да се радваме, да станем първенци ", сподели треньорът.

„ Винаги е имало материали за националния тим, постоянно са ставали неточности, само че тези неточности постоянно са идвали от управителни органи, които се намесват и са изпълнявали друга работа. Дано да имаме по-добри срещи, по-добри мотиви, да предавате и вие мачове “, приключи с усмивка неповторимият Димитър Пенев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР