Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев говори пред Тема Спорт“

...
Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев говори пред Тема Спорт“
Коментари Харесай

Пената отново култов! Разкри кои са виновниците за загубата от Лудогорец и посъветва футболистите да забравят този двубой, да се чукнат с едно яйце по челата и да поправят белята срещу Левски

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев приказва пред „ Тема Спорт “ за идното дерби за купата и загубата от Лудогорец предишния петък (2:3).

„ Загубата в Разград се дължи на самостоятелни и дисциплинарни неточности на част от играчите. ЦСКА беше по-добрият тим, само че имаше много неправилни решения на футболистите. Този мач умерено си завършваше с наша победа или най-малкото еднакъв, а най-после се разви злощастно. Сега ЦСКА би трябвало да реагира по най-хубавия метод. Да не помнят този дуел, да се чукнат с едно яйце по челата и да поправят белята против Левски. Съперникът ще е доста разтърсен. Но никакво разпределяне – всеки ден на пръсти и да се набират на педалите. Да са здрави и единни. Ако футболистите на ЦСКА желаят да ги помнят с положително, би трябвало да победят Левски. Просто различен избор нямат при тази обстановка “, сподели Пенев.

„ Според мен загубата в Разград се дължи най-много на играчите, а не може да се търси виновност в треньорите или управлението. В случая футболистите не си свършиха работата. Не бяха единни на терена, липсваше им колективът. Разбирам отвън игрището да са разнообразни – един обича да пие бира, различен кока-кола, трети нещо друго. Но на терена би трябвало да има единодушие. А в Разград не се получи. Не се извършиха добре дилемите, имаше пропуски и в отбрана, в средата на терена видяхме доста сбъркани пасове, на Каранга пък би трябвало да му се види статистиката – не знам дали и пет пъти се срещна с топката. Поведението при третия гол също е под всякаква рецензия. Просто е учудващо по какъв начин добре си вървеше мачът за ЦСКА и най-после бе изгубен. Два пъти повеждаш в резултата и падаш. Много рядко се е случвало това на ЦСКА. Негативен процес за нас, само че това го има във футбола “, означи още Пената.

„ В дербито ЦСКА ще се оправи и без осъдените, а и без Десподов, ако травмата, която получи в Разград, не му разреши да играе. Резервите са от №16 нататък, другите когато и да е могат да влязат. Сигурен съм, че заместниците ще се показват на равнище “, разяснява още Пенев.

„ За край ще припомня на почитателите да се готвят за юбилея, тъй като ще се получи огромен празник. Действа се, от месеци са ясни нещата. Няма по какъв начин различен тим да чества юбилея на ЦСКА. Не може всякакви там хора да си създадат някакви фланелки, да написа ЦСКА на тях, да си вземат значки от някой битпазар и да се изясняват „ Аз съм от ЦСКА “. Когато аз съм играл за този тим, тези са били още в Ташкент, тъй че да не ми изясняват кой е ЦСКА “, приключи Пената.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР