Почетният председател на ДПС Ахмед Доган отново бе поканен за

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган отново бе поканен за
Коментари Харесай

Доган отново бе поканен в комисията Росенец след оспорен кворум и втори вот

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган още веднъж бе поканен за чуване в комисията " Росенец ". Повторното гласоподаване се наложи поради оборване на кворума на предходното съвещание За извикването му гласоподаваха 7 депутати, а двамата представители на Движение за права и свободи бяха срещу, което докара до спор сред ръководителя на комисията Калоян Янков и депутата Хамид Хамид.

Депутатите взеха решение още да поканят за чуване министъра на вътрешните работи, който да рапортува за реда и организацията на всеобщите мероприятия на 11 юли м година, които ескалирали и единствено намесата на полицията предотвратила конфликтите.

На гласоподаване не бяха подложени предложенията на Движение за права и свободи да бъдат поканени всички 5800 участници в митинга в отбрана на Доган и публицистите на " Капитал ", които са били на катамарана, защото ръководителят на комисията ги дефинира като " смехотворни ".

Заседанието беше прибързано закрито поради напускането на депутата от Движение за права и свободи Рамадан Аталай в символ на митинг, че комисията се занимава с несвойствени въпроси.

Следващото съвещание на комисията е планувано за 14 септември.

Калоян Янков от " Демократична България ", ръководител на Комисията " Росенец ", сподели тази заран в изявление пред БНР, че депутатите от комисията са открили 6 типичен знака за пране на пари в " Росенец ".

" Г- н Ахмед Доган не е елементарен пенсионер, както се пробва да ни го показа господин Хамид. Той е видна политическа персона, което е едно определение съгласно Закона за ограниченията против изпирането на пари, който употребява като свое имущество за десетки милиони левове, принадлежащо на компании с неразбираеми или скрити офшорни притежатели или благосъстоятелност на явно подставени лиза ", разяснява Янков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР