Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган е закупил 70% от

...
Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган е закупил 70% от
Коментари Харесай

Ахмед Доган стана мажоритарен собственик на ТЕЦ `Варна`

Почетният водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган е закупил 70% от Топлоелектрическа централа " Варна ", което го прави мажоритарен притежател на сдружението, заяви в. " Капитал ".

Това е вторият случай, в който името на Доган влиза публично в регистъра като притежател на комерсиално сдружение.

Управители на компанията " Сигда ", стопанисваща електроцентралата, остават някогашният транспортен министър Данаил Папазов и неговият наследник Станислав.

Топлоелектрическа централа " Варна ", който не работеше близо 3 години, беше закупен през декември 2017 година от семейство Папазови за 48,5 млн. евро от CEZ, напомня " Капитал ".

Сделката, с която Доган е купил от Станислав Папазов 36% от " Сигда ", а от сестра му Ивелина - 34%, е подписана при започване на август.



ТЕЦ-ът бе възроден, главно с помощта на държавна помощ и без действително да създава ток. Това стана посредством студения запас - мощности, които не работят, само че получават пари от държавния Електроенергиен систематичен оператор (ЕСО), с цел да стоят в подготвеност и при нужда да бъдат задействани. Дни преди влизането на Доган в централата тя завоюва търгове на ЕСО за леден запас от 1 август доникъде на идната година, за което ще получи 27,4 млн. лева

Това е второто публично бизнес начинание на почетния водач на Движение за права и свободи. На 19 октомври 2017 година Ахмед Доган и Румен Гайтански – Вълка са записали хидроложката компания " Уотър-Витал " с капитал от 20 хиляди лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР