Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган е платил около 1.4

...
Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган е платил около 1.4
Коментари Харесай

Доган платил 1.4-1.5 млн. лв за ТЕЦ Варна

Почетният водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган е платил към 1.4 -1.5 млн. лева, с цел да придобие 70% от компанията " Сигда ", притежаваща Топлоелектрическа централа " Варна ". На собствен ред Топлоелектрическа централа " Варна " пък купила компанията " Делта епсилон ", притежаваща парцелите на Доган, в това число Боянските сараи, с цел да може чиновниците ѝ да почиват там. Това сподели изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа " Варна " Данаил Папазов пред бТВ в четвъртък, откакто преди дни разгласи, че Доган не е взел въглищната централа и пристанището в Езерово за 3500 лева, каквато е номиналната стойност на добития дял в " Сигда ". Тогава той отхвърли да заяви цената на договорката, тъй като била конфиденциална информация и прати публицистите да ревизират в данъчното..

Сега той повтори, че една интернационална и две български одиторски компании са създали оценка на активите и пасивите на централата и разликата била цената на договорката с Доган. Бившият транспортен министър от държавното управление на Пламен Орешарски първо сподели, че сумата е към 1.5 млн. лева, а след това уточни, че е към 1.4 млн. лева

Стойността, против която Доган на процедура овладя централата, е на процедура близо 70 пъти по-ниска от тази, за която сдружението " Сигдза " купи в края на 2017 година Топлоелектрическа централа " Варна " от чешката компания ЧЕЗ - за 48.5 млн. евро..

Папазов изясни, че част от контрактуваната сума е платена с заем, а останалите били приспаднати поради дълг на ЧЕЗ към Топлоелектрическа централа " Варна ".

" По контракт ние придобихме сдружението от ЧЕЗ за 48 500 000 евро. От тях 28 млн. лева са банков заем, а останалите пари са средства, които ЧЕЗ дължеше на Топлоелектрическа централа „ Варна” и ние влязохме в техния дълг ", сподели шефът на централата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР