Почетният гражданин на Пазарджик Ренета Камберова е човекът, който от

...
Почетният гражданин на Пазарджик Ренета Камберова е човекът, който от
Коментари Харесай

Златно момиче поема спорта в Пазарджик

Почетният жител на Пазарджик Ренета Камберова е индивидът, който от през днешния ден нататък ще дава отговор в световен аспект за спорта в община Пазарджик, написа pzsport.info. Това разгласи на конференция кметът Тодор Попов, който добави, че делегира напълно правата за развиването на спортните действия на някогашната ни към този момент златна гимнастичка, бронзова медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика от Рио 2016.

Освен това да бъде кооптирана в Управителните препоръки на двата представителни тима на града ни – ВК Хебър и ФК Хебър 1918.

Първата задача пред младата дама, откакто образува екипа си е да изготви цялостна идея за развиването на спорта и местата, където той ще се практикува.

Първата крачка към този момент е направена – акцентира градоначалникът, като още веднъж върнахме на града Спортното учебно заведение. Тепърва следва да се взема решение къде в другите квартали и селата, да се създадат спортни площадки и места за интензивно упражняване на най-популярните типове спорт. От през днешния ден нататък Рени Камберова е фактор номер едно и когато има въпроси касаещи спорта е най-добре да с обръщате към нея, сподели Тодор Попов.

Съзнавам отговорността, която поемам и желая да кажа, че ще дам двеста % от себе си, с цел да може Пазарджик да бъде град и община, в която децата и възрастните намират своя път към здравето, тъй като здравето се реализира със спорт, сподели Рени Камберова. Тя даде обещание да изслуша всички президенти на спортни клубове и да им оказва помощ в разрешаването на въпросите свързани с взаимоотношенията с общината.

Общината не е длъжна да подкрепя финансово клубовете, съобщи за следващ път кметът Тодор Попов. Макар и регистрирани по ЗЮЛНЦ тези клубове на процедура са частни и това, с което ние можем да им помогнем е да им осигурим условия за развиване посредством спортни бази. Финансови тласъци могат да чакат тези клубове, които имат изявени и резултатни спортисти, които с активността си са разкрили и насърчили опциите на своите състезатели.

Рени Камберова е потвърдила неведнъж на какво е способна и имам вяра, че този хъс, който тя влага в спорта ще вложи и в работата си като ръководител на съдружие „ Пазарджик спортува “. Общината ще бъде сътрудник на сдружението и ще му обезпечи финансиране в размер на 20 000 лева годишно. В плануваните за реализация действия ще има тематични дни на другите типове спортове, срещи с изявени спортисти и доста други хрумвания, които самата Рени Камберова ще показа след към месец.

Доскорошната гимнастичка от националния отбор ще бъде и топлата връзка сред Общината и другите министерства, с които ще се кандидатства с планове за финансиране, разкри още кметът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР