Почетната докторска степен Хонорис кауза“ бе присъдена днес на почетния

...
Почетната докторска степен Хонорис кауза“ бе присъдена днес на почетния
Коментари Харесай

Каракачанов е удостоен с „Доктор хонорис кауза“ от ВВВУ „Георги Бенковски“

Почетната докторска степен „ Хонорис идея “ бе присъдена през днешния ден на почетния ръководител на, вицепремиер и министър на защитата в интервала 2017-2021 година доктор Красимир Каракачанов от началника на Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ бригаден военачалник Юлиян Радойски.

Почетното звание „ Доктор хонорис идея ” на ВВВУ „ Георги Бенковски “ се присъжда за изключителни достижения и безценен принос за развиването и популяризирането на висшето учебно заведение в народен и интернационален мащаб. 

Каракачанов има изключителни заслуги за основаването на ВВВУ „ Георги Бенковски “ през 2020 година, както и за обезпечаването на нужните финансови запаси, възраждането и модернизирането на учебното заведение и цялостното развиване на висшето военновъздушно обучение в Република България - това са част от претекстовете на Академичния съвет, който на свое съвещание на 7 септември 2023 година взе решение да удостои с почетното звание доктор Красимир Дончев Каракачанов.

Почетното огърлие и диплом на „ Доктор хонорис идея “ бяха връчени през днешния ден в Плевен по време на  откриването и пленарната сесия на Годишната интернационална научна конференция на ВВВУ. 

Първият пленарен отчет бе на Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността на тематика „ Участие на българското войнство в Илинденско-Преображенското въстание “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР