Почетен плакет на Народното събрание връчи председателят на парламента Вежди

...
Почетен плакет на Народното събрание връчи председателят на парламента Вежди
Коментари Харесай

Почетен плакет на Народното събрание връчи председателят на парламента Вежди Рашидов на виртуозния български кларнетист Иво Папазов – Ибряма

Почетен плакет на Народното събрание връчи ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов на виртуозния български кларнетист Иво Папазов – Ибряма.

Радвам се да посрещна в Народното събрание един от гениалните български музиканти на 20-и век, обърна се Вежди Рашидов към госта. Иво Папазов – Ибряма е роден да е огромен, да е популярен и аз имах удоволствието дружно да премине живота ни, добави ръководителят на Народното събрание.

Вежди Рашидов уточни, че Ибряма е огромен гений, какъвто рядко се ражда. Неговата музика даде доста мотиви за горделивост на България и по тази причина съм благополучен да му връча почетен плакет на Народното събрание, акцентира ръководителят на Народното събрание.

Поводът за срещата е следващото самопризнание за българския знаменит музикант, който през тази година навърши 70 години. Иво Папазов – Ибряма сподели на ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов огромната премия от 22-ро издание на интернационалния фестивал за електронна музика WOMEX.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР