Почерпете от мъдростта на учителя Петър Дънов, който споделя своите

...
Почерпете от мъдростта на учителя Петър Дънов, който споделя своите
Коментари Харесай

Най-добрите съвети за любовта според великия Петър Дънов

Почерпете от мъдростта на учителя Петър Дънов, който споделя своите съвет и мисли за любовта. В тях всеки ще открие своята истина или минимум скъп съвет, който да следва и да бъде благополучен. Какво е любовта, можем ли да обичаме и познаваме ли оня, който ни обича? Ще откриете доста истини в идващите цитати на Петър Дънов, които ще станат ваши съществени правила.

Вярвайте единствено в любовта, която дава.

Ако любовта не може да устои на всички житейски тествания, то тя не е същинска обич.

Ако мечтаете за любовта, пожелайте я от дъното на душата си. Защото Вселена постоянно дава отговор на желанията, идващи надълбоко от душата и с чисти намерения.

Щом обичаш някого, не можеш да живееш без него. Това е смисъла на обичта. Ако можеш да живееш без него, значи не го обичаш.

Може би някой не обръща внимание на любовта ти, само че не се тревожи. Ще настъпи миг, в който той ще разбере какво си му дал и ще отвърне на любовта ти с обич. Ще ти заплати с лихвите всичко, което е получил от теб. Защото човек може да загуби на всички места, само че не и в любовта.

Ако желаете да се щастливи в любовта, дано сред вас и обичания има известна отдалеченост. Скъсите ли я, любовта ще бъде изгубена.

Най-важният въпрос в живота е любовта. Ако съумеете да го разрешите, ще се справите и с всички останали въпроси, без значение от тяхното естество.

Ако желаете някой да ви обича, дайте му независимост.

Можете да обичате, само че нямате право да обсебвате индивида. Природата не го разрешава. Тя ви дава неща, с цел да ги употребите, само че не и да обсебите. Тя ще противодейства, в случай че опитате да обсебите това, което е основала.

Човешко е да обичаш тези, които обичат теб. Всеки го може. Не всеки обаче може да бъде благосклонен към тези, които не са благоразположени към теб. Това е божествено.
Вяра, вяра, обич от Петър Дънов
Учителя Петър Дънов (1864–1944 г.), прочут с духовното си име Беинса Дуно, е измежду най-ярките персони в българската история и д...

Питате се по кое време любовта демонстрира силата си? – Когато е подложена на напън.

Най-великото нещо за индивида е да срещне душа, която да беседва и да получи нещо ярко и ново, което тя носи в себе си.

Любовта изисква увереност, героизъм и храброст.

Ще познаете, че някой ви обича, в случай че в негово наличие понижават всички проблеми и усложнения, които имате.

Ако не сте подготвени да пожертвате всичко за любовта, няма да разберете живота. Човек би трябвало да може да прави жертви. Да съумее да види красивото във всички несъгласия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР