Побратимяването на Пловдив с град Лахор, Пакистан обсъдиха на среща

...
Побратимяването на Пловдив с град Лахор, Пакистан обсъдиха на среща
Коментари Харесай

Иван Тотев се срещна с посланика на Пакистан

Побратимяването на Пловдив с град Лахор, Пакистан разискаха на среща кметът Иван Тотев с посланика на азиатската страна. Н. Пр. Бабар Хашми е на първото си публично посещаване в града на тепетата и не скри своето удивление от него.

" Вие сте един от най-важните кметове в България, а Пловдив е хубав град и допускам е чест да сте отпред на неговото ръководство “, показа посланикът. Той посочи, че България и Пакистан имат другарски дипломатически взаимоотношения към този момент 52 години. Ето за какво той предложи да спомага за побратимяване на Пловдив с Лахор, който е вторият по-големина град в Пакистан и негова културна столица, както Н. Пр. Бабар Хашми го дефинира.

Иван Тотев съобщи, че ще изпрати публична покана за посещаване до кмета на град Лахор, като дефинира, че по този метод ще се развият освен взаимоотношенията в културен проект, само че и тези за бизнеса и вложенията, още повече че Пакистан, както и България са част от Новия път на коприната (One Road, One Belt) на Китай.

" Да си кмет на Пловдив е огромна отговорност, имаме богато историческо завещание, за което да се грижим “, съобщи кметът Иван Тотев и срещна дипломат Башар с ниските равнища на безработица, положителното икономическо развиване, за което способства и включването на от ден на ден нови технологии. " Всяка година вършим фолклорен фестивал с присъединяване на сформира от целия свят, може и Пакистан да показа споите обичаи и да взе участие “, предложения Иван Тотев.

След разменените плакети двамата обявиха, че това няма да е последната им среща.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР