Побой над жена в Бобов дол, който беше заснет на

...
Побой над жена в Бобов дол, който беше заснет на
Коментари Харесай

След насилието в Бобов дол: Защо жертвата не подава сигнал в полицията

Побой над жена в Бобов дол, който беше сниман на видеоклип от 13-годишно дете и оповестен в обществените мрежи. Майката на пребитата жена сподели, че тормозът над щерка ѝ е систематичен и е от години. Въпреки това обаче, тя не желае да подава тъжба.

14-годишен брак и едно общо дете. Въпреки това през всички тези години Таня Найденова е била унизена редовно и душевен и физически. А боят от 10 март сниман на видеото е следващият, споделя майката на жертвата.

" Той го прави да не кажа ежедневно, само че през ден, не мога да я схвана за какво не желае да подава тъжба, съгласно мен е по-скоро някаква взаимозависимост ", разяснява пред Българска национална телевизия Спаска Цветкова, майка на пребитата жена.

Заради честите случаи на принуждение от боязън майката на жертвата поискала ограничаваща заповед за нея и внуците ѝ.

" Ето я заповедта, която е към момента в действие. Поискана е от мен, щерка ми също тогава не пожела, след следващия побой ", добави Спаска Цветкова.

Според психолози случаи на систематичен тормоз в страната има доста. Благодарение на детето обаче, този е излязъл нескрито и институциите би трябвало да си свършат работата, макар неналичието на тъжба.

" Единственият отговор е страхът. При един систематичен тормоз, който протича през годините жертвата се усеща сама, изолирана и не може да одобри мисълта да се отдели от насилника. Най-хубавото нещо тук е, че има деца, които реагират, деца, които се опълчват на модел, който през годините е просъществувал, тук към този момент има едно осъзнаване и една непоносимост на децата да живеят в такава среда ", сподели още психологът доктор Елис Мустакли.

Въпреки че няма писмена тъжба за домашното принуждение, прокуратурата към този момент е повдигнала обвиняване. 39 годишният Найден предизвикал побоя е арестуван с прокурорска заповед. В идващите дни се чака прокуратурата да изиска от съда в Дупница непрекъсната мярка " задържане под стража ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР