Побесняла тълпа уби с камъни мъж на средна възраст, обвинен

...
Побесняла тълпа уби с камъни мъж на средна възраст, обвинен
Коментари Харесай

Обвинен в светотатство мъж беше убит с камъни в Пакистан

Побесняла навалица умъртви с камъни мъж на междинна възраст, упрекнат в опозоряване на Корана, в джамия в далечно населено място в Източен Пакистан, съобщи Асошиейтед прес.

Ранени са и трима служители на реда, а над 80 души са арестувани.

Уредникът на джамията съобщи, че е видял мъжа да гори свещената за мюсюлманите книга и е споделил на други хора, преди да осведоми полицията, посочи представителят на полицията Чаудхри Имран. Насилието е осъществено в събота вечерта в област Ханевал на провинция Пенджаб.

Говорителят посочи, че полицията е пристигнала в джамията оптимално бързо и е разкрила мъжа, заобиколен от гневна навалица. Полицай Мохамад Икбал и двама негови подчинени са пробвали да го арестуват, само че групата почнала да хвърля по тях камъни, ранявайки съществено Икбал. Другите двама били леко ранени.

Мюнавар Гуджар, шеф на полицейското ръководство в Туламба, съобщи, че е изпратил бързо подкрепления в джамията, само че те пристигнали едвам откакто тълпата към този момент била умъртвила мъжа с камъни и обесила тялото му на дърво. Жертвата е Муштак Ахмед, 41-годишен мъж отблизо село.

" Злощастният мъж беше душевен неустойчив през последните 15 години и съгласно фамилията му постоянно изчезвал от вкъщи си с дни, просейки и ядейки каквото откри ", посочи Гуджар. Тялото му е предадено на фамилията.

Миян Мохамад Рамзан, пазителят на джамията, съобщи, че е видял от постройката, намираща се в съседство до дома му, да се издига пушек. Изтичал да ревизира какво става и видял един изгорял Коран и мъж, опитващ се да изгори различен. Докато той му крещял да спре, хората били почнали да идват за вечерните молебствия.

Според очевидци полицейски екип, достигнал селото преди пребиването с камъни да стартира, опитал да задържи мъжа, само че тълпата го издърпала от тях и нападнала опитващите се да го спасят служители на реда.

По-късно други чиновници на реда достигнали до мястото и отнесли тялото.

Гуджар съобщи, че следователите изследват наличните видеозаписи, с цел да се опитат да разпознават нападателите. Досега са арестувани към 80 мъже, живеещи в покрайнините на джамията, само че в тази ситуация са взели участие към 300 души, посочи той.

Премиерът Имран Хан изрази недоволството си от случая и съобщи, че желае да получи отчет от първия министър на Пенджаб за служителите на реда, работили по случая. Според премиера те " са се провалили при осъществяване на отговорностите си ".

" Не демонстрираме никаква приемливост към който и да е, който вземе закона в свои ръце и линчуването от навалица ще бъде третирано с цялата суровост на закона ", съобщи той в Туитър часове след случая.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР