Победителят в квалификацията за Гран При на Франция – Люис

...
Победителят в квалификацията за Гран При на Франция – Люис
Коментари Харесай

Хамилтън: Във всяка обиколка измъквахме нещо повече от колата

Победителят в квалификацията за Гран При на Франция – Люис Хамилтън беше доста благополучен от представянето на своя болид Мерцедес , който по думите му е ставал все по-добър и по-добър след всяка минала обиколка.

34-годишният британец сложи връх на трасето „ Пол Рикар” с обиколка в границите на 1:28,319. Така той остави зад себе си своя съотборник Валтери Ботас, инкасирал закъснение от 286 хилядни от секундата. Трети се подреди водачът на Ферари Шарл Льоклер, който се показа доста по-добре от опитния си съотборник Себастиан Фетел (дал 7-о време).

„ Пистата не е от лесните. Доста технична, има огромни зони за сигурност. Във всяка една обиколка успявахме да измъквахме още и още мъничко време. В последния тур завоювах половин секунда, от която изгубих огромна част в предпоследния завой, само че съумях да подобря резултата си”, разяснява Хамилтън.

„ И аз изгубих време там, тъй като вятърът непрекъснато трансформира посоката си, а в този сектор пистата е много прашна. Когато атакуваш, това е доста значимо – дали вятърът ще смени посоката си, дали ще ти попречи. В последния тур той още веднъж промени посоката си, този път в моя изгода. Така успяхме да се измъкнем напред. Всички работиха доста интензивно от инженерна гледна точка”, приключи Хамилтън.

Не пропускайте нито момент от Гран При на Франция, 8-и кръг от шампионата на Формула 1, в неделя, 23 юни, от 16,10 часа посредством директното предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР