Победителят от рали Хърватия“ Елфин Еванс продължи с добрата си

...
Победителят от рали Хърватия“ Елфин Еванс продължи с добрата си
Коментари Харесай

Еванс най-бърз в шейкдауна пред рали Португалия

Победителят от рали „ Хърватия “ Елфин Еванс продължи с положителната си серия в Световния рали шампионат (WRC), давайки най-хубавото време в шейкдауна преди петия старт за годината – рали „ Португалия “, което стартира на следващия ден.

Уелсецът реализира време от 2:53.4 в своето второ минаване по правата с дължина от 4.61 километра. Така той победи с 0.1 секунда Есапека Лапи (Хюндай), който направи четири минавания през шейкдаун и записа най-хубавия си резултат в последния си опит. След първото минаване на правата от страна на финландеца от задната част на неговата кола стартира да излиза пушек, само че наподобява казусът не е бил сериозен.

Трети в подготвителния стадий остана Ойт Танак (М-Спорт), който сходно на Еванс направи три минавания и даде най-хубавото си време във второто си. Естонецът изостана с 0.5 секунди от Еванс.

Той обаче бе най-бърз при първото минаване на шейкдауна, което бе и най-представително за изискванията, които водачите могат да чакат по правите през уикенд. Танак записа 2:55.8 в първия си опит и победи с 0.1 секунда Тиери Нювил (Хюндай). На равна трета позиция след първите минавания бяха Лапи и третият водач на Хюндай този уикенд Дани Сордо, които изостанаха с по 0.2 секунди от Танак.
 Дани Сордо сподели специфична каска в чест на Крейг Брийн Дани Сордо сподели специфична каска в чест на Крейг Брийн
Еванс пък бе най-бавен от водачите с Rally1 коли след първото минаване на шейкдауна, като неговото закъснение от Танак бе 1.5 секунди. В утрешния ден уелсецът ще има тежката задача да чисти пътя за своите противници, защото ще минава първи по правите.
 Еванс се надява на дъжд за рали „ Португалия ” Еванс се надява на дъжд за рали „ Португалия ”
Това се случва, макар че той заема второто място в генералното класиране след първите четири ралита за годината. Водачът в подреждането Себастиен Ожие (Тойота) обаче няма да започва в Португалия и по този начин Еванс ще би трябвало да открива стадиите в петъчния ден. Преди рали „ Португалия “ Ожие и Еванс са с еднакъв актив от по 69 точки, само че двете победи на французина против самото едната на уелсеца дават преимущество на осемкратния международен първенец.
 Класиране при водачите в WRC след рали Класиране при водачите в WRC след рали " Хърватия "
На единствено точка зад тях е и настоящият международен отличник Кале Рованпера (Тойота), който ще бъде втори на пътя на следващия ден. Финландецът е и миналогодишният победител в рали „ Португалия “. Днес той приключи седми в шейкдауна, на 1.6 зад Еванс, а след първото минаване Рованпера бе шести, само че на единствено 0.4 зад Танак. Естонецът ще бъде трети по правите на следващия ден, зад Еванс и Рованпера.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР