Победителят е само един, улучил всичките 6 числаШансът за такава

...
Победителят е само един, улучил всичките 6 числаШансът за такава
Коментари Харесай

$1,76 млрд. джакпот падна в Калифорния

Победителят е единствено един, улучил всичките 6 цифри
Шансът за такава облага е 1 на 292,2 милиона

Билетът за лотарията коства единствено два $

Билет, продаден в Калифорния, завоюва впечатляващия
джакпот от 1,760 милиарда $ в лотарията “Пауърбол ”, съобщи Би Би Си.

Самоличността на индивида, купил късметлийския билет, не се разкрива, само че се прецизира, че единствено той е съумял да улучи и шестте печеливши цифри - 22, 24, 40, 52, 64 и 10.

Това е вторият по величина
джакпот в света. Към днешна дата №1 облага остава тази от ноември предходната година - 2,04 милиарда $, отново от “Пауърбол ” и отново от билет, платен в Калифорния.

Спечелилият сегашния
джакпот билет е бил продаден в магазин за хранителни артикули и алкохол в населено място на 120 километра северно от Лос Анджелис. Огромната сума се натрупа, откакто в 35 следващи тиража никой не съумя да познае шест печеливши цифри.

Победителят има право да избере дали да получи цялата облага, която ще му се изплаща на годишни вноски в продължение на над 30 години. Или другият вид, който най-често избират късметлиите - да получи част от сумата вкупом, като в тази ситуация ще му бъдат платени 774,1 милиона $, върху които обаче ще би трябвало да заплати и дължимите налози.

Шансът за спечелването на сегашния
джакпот е едно на 292,2 милиона, пресмятат експертите. И за съпоставяне показват, че шансът да бъдете ударен от гръмотевица в границите на една година е едно на 1,22 милиона, както отбелязва националната метеорологична работа на Съединени американски щати.

Билетите за “Пауърбол ” костват по 2 $ и се продават 45 US щата, окръг Вашингтон, Пуерто Рико и на американките Вирджински острови.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР