Победителката от третия сезон на MasterChef Божана Кацарова прави нова

...
Победителката от третия сезон на MasterChef Божана Кацарова прави нова
Коментари Харесай

MasterChef Божана Кацарова представя първата си авторска кулинарна книга

Победителката от третия сезон на MasterChef Божана Кацарова прави нова стъпка в кулинарията с първата си авторска книга „ Стая 102. 90 предписания с история “.

В нея гурманката, известна с екстравагантните си и реформаторски решения в кухнята, събира персонални тълкования на обичаните си ястия от България и света. Те са колекционирани по време на многочислените й пътешествия в Европа, Азия и Съединени американски щати, като всяка носи описа за обичани хора, места и събития. В книгата „ Стая 102. 90 предписания с история “ Божана дава потребни препоръки за продуктите и дребни „ оръжия “ за другите техники, които да създадат готвенето даже на гурме ястия елементарно и занимателно. Защото „ в кухнята комплицирано няма! “.

Същевременно, с всеки сос, главно или десерт, тя наблюдава хронологично „ биографията на своята кулинарна фантазия “. Първите страници описват уроците на баба Стоянка в ямболското село Могила, минават през откриването на кулинарните хоризонти при работата й в Холандия, купата MasterChef и стигат до основаването на концептуален ресторант на българското Черноморие. Божана откровено има вяра, че „ положителната храна е универсалното средство да сплотява и събира, да вземем за пример хора от Бяла Слатина и Мелбърн, на една маса… “, по тази причина и взема решение да показа с гурманите резултата от екипната работа с обичани хора - „ Стая 102. 90 предписания с история “. Но също по този начин, тя изповядва философията за физическите и психични изгоди от вкусните блюда. А с цел да улесни оптимално всеки, който ще опита нейните предписания, Божана колаборира с онлайн магазина gastronom.bg.

Това партньорство дава опцията да спестим време, старания и ненужни опасности за здравето си, като си набавим книгата и всички нужни артикули бързо, елементарно и с безвъзмездна доставка до дома в София. Луксозното, колекционерско издание е дело напълно на Божана Кацарова – тя основава освен концепцията и наличието, само че е виновна и за стилистиката на фотографиите. Цялостното бохемско чувство, което основава „ Стая 102. 90 предписания с история “, е резултат от добре премислен асортимент на фотоси от персонален списък, изтънчен интериор, режисьорски решения за снимане на ястията и продуктите, съвременно графично оформление. Фотографиите са дело на Цветина и Калина Чакърови, Микаел Стефанов, а графичният дизайн - на Михаил Нейков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР