Победителите в Зелената олимпиада вече са известни. Най-голям интерес предизвика

...
Победителите в Зелената олимпиада вече са известни. Най-голям интерес предизвика
Коментари Харесай

Опазването на Черно море във фокуса на гимназисти, участници в Зелена олимпиада

Победителите в " Зелената олимпиада " към този момент са известни. Най-голям интерес провокира въпросът към най-големите участници: " Как да опазим природата по българското Черноморие? "

След едногодишно спиране самодейността беше обновена, като тазгодишното издание се организира онлайн, без събития онлайн поради противоепидемичните ограничения, оповестяват от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

Всеки възпитаник от 1-ви до 12-и клас имаше опция да ревизира своите познания за природата посредством особено готови проби от 10 въпроса. Последният от тях е отворен и участниците трябваше да напишат малко есе по тематиката.

Най-голям интерес провокира въпросът към най-големите участници: " Как да опазим природата по българското Черноморие? " На него младите природозащитници от гимназиалния курс дадоха отговор със забележителни знания за проблемите, както и с хрумвания - за надзор върху застрояването, по-строги санкции при промишлено замърсяване, съществени наказания към небрежни туристи, а също и за денонощна защита по плажовете през дейния туристически сезон, показват от Министерство на околната среда и водите.

Учениците от прогимназиален стадий писаха по тематиката " Как е вярно да се събират отпадъците ", а най-малките отговаряха на въпроса " Защо е значимо да се засаждат дръвчета? ".

" Зелената олимпиада " подтиква интереса на учениците към опазването на природата и способства за екологичното образование. Инициативата се поддържа от Министерство на околната среда и водите от 2012 година, показват от ведомството.

Имената на спечелилите и техните есета са оповестени на уеб страницата на " Зелената олимпиада ", както и във фейсбук страницата на самодейността.

Сред най-малките победител е третокласничката Сияна Златкова от 81-во СУ " Виктор Юго ", гр. София. В междинен курс премията получава седмокласничката Савина Иванова от Второ главно учебно заведение " Христо Смирненски ", гр. Сандански. Сред гимназистите е отличен Иван Лазаров, 10-и клас, Средно учебно заведение " Св. Климент Охридски ", гр. Пещера. Всеки от тях ще получи премия таблет и грамота от министъра на околната среда и водите за чудесно показване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР