Победителите в седмото издание на бяха наградени по време на

...
Победителите в седмото издание на бяха наградени по време на
Коментари Харесай

Станаха ясни победителите в седмото издание на програмата Регионален грант на Vivacom

Победителите в седмото издание на бяха наградени по време на гала, извършена във Vivacom Art Hall Оборище 5. Това са 13 неправителствени организации, които ще имат опция да осъществят плановете си в сферите обучение и запазване на околната среда с финансовата поддръжка на Vivacom. Наградният фонд е 64 278 лева, а оптималният грант за всеки план е до 5 000 лева

Vivacom Регионален грант се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право и поддържа публично значими дела на цивилен организации от дребни и огромни обитаеми места. Общата инвестиция на Vivacom в седемте издания на Регионалния грант е над 446 000 лева С актуалното издание общият брой на подкрепените досега планове от цялата страна е 95.

В седмото изданието взеха присъединяване 299 плана на 264 организации от цялата страна. Отличените планове ще работят за цифровизация на образованието по история, запазване на застрашени типове птици, съчетано с образование на студенти, на практика познания по музика, кино и телевизия за деца от дребни обитаеми места, разчистване на речни корита и морски територии, преработване на боклуци от хора с увреждания, практическо еко образование на възпитаници, създаване на еко направления и други.

Журито, което оцени плановете, е в състав Веселка Вуткова, шеф „ Корпоративни връзки ” във Vivacom, Ива Дойчинова, публицист и деятел за цивилен дела, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „ Българска история “, Райко Байчев, публицист в онлайн медията Actualno.com, Надя Шабани, шеф на Български център за нестопанско право и новото попълнение в журито - Симона Стилиянова, съосновател на „ Основа “ и създател на Zero Waste Sofia.
 жури Виваком
Отличените планове са:

Проект на фондация „ Активна историческа карта “ - София, който е стъпка към дигитализацията на образованието по история. Фондацията ще сътвори цифрова динамична карта на тематика „ Българското възобновление “, която да бъде налична за всички възпитаници, учещи българската история, както и за всички фенове на историята.

Сдружение „ Безопасни детски площадки “ - София, посредством плана си „ Имам решение за моята зелена концепция “ ще образова учениците от Ловеч, Стара Загора и Благоевград по какъв начин да провеждат доброволческа акция. От сдружението желаят да покажат на децата пътя към дейното поданство и присъединяване за развиването на локалната общественост.

Сдружение „ Зелени Балкани “ - Пловдив, ще работи по плана „ Помощ за красивите чапли! “, като съчетае действия по опазването на редки и застрашени типове птици с образование на студенти и доброволци по тематиката.

Сдружение „ Млади, дейни, изобретателни “ от с. Куртово, общ. Карлово, ще покачва екологичното съзнание на минимум 100 деца, младежи и техните родители посредством директното им включване в еко акции, ориентирани към понижаване на потреблението на текстилни и пластмасови произведения.

Фондация „ Музика за България “ - София, ще има опция да надгради самодейността „ RockSchool на колела ”. Мобилна музикална академия ще въодушевява младежи от дребни обитаеми места да се допрян до музикални принадлежности, а за какво не и да стартират своето музикално обучение.

Сдружение „ НИМ анимейшънс - учебно заведение за кино и телевизия “ - София печели с плана „ БГ кино предизвикателство “. През лятото на 2022 година сдружението ще събере на Българско Черноморие деца от цялата страна, които имат засилен интерес към филмовото изкуство, с цел да преминат през целия развой на основаване на едно кино произведение и да своите първи къси игрални филми с професионална техника.

Сдружение „ Организация на българските скаути “ - София завоюва журито с плана „ Заедно за българските реки “. Целта е разчистване на боклуци от коритата на пет български реки, само че също по този начин екологичното образование и обучение на 200 деца и младежи скаути на възраст от 7 до 18 години. Организацията към този момент има опит с сходна активност по разчистване, реализирана взаимно с WWF България, на които скаутите ще разчитат и този път като сътрудник.

Проектът „ Чудно детство “ на Фондация „ Св. Николай Чудотворец " от Добрич също е отличен от журито. От три години фондацията развива лично обществено дружество „ Чудната градина “, в което младежи с интелектуални усложнения отглеждат зеленчуци и плодове. Разполагат с 15 дка градини и имат 5 оранжерии. Идеята в този момент е да отворят градините за деца и родители, като основат пространство, в което да се организират разнообразни действия навън. Основната цел е да се сътвори среда на приемливост, емпатия и равнопоставеност към хората с интелектуални усложнения.

Фондация „ Сошъл Фючър “ от София печели с плана „ JAMBA Candles - използвай отново “ . Идеята е да създадат обществено дружество за удължение на живота на контейнерите на хиляди изгорели свещи, трансформирайки ги в нов естествен и хубав артикул.

„ Роботика, електроника и програмиране за всеки “ е план на Фондация „ Тинузавър “ от Велико Търново. Тя ще даде опция на децата в най-малките обитаеми места в Община Велико Търново да се допрян до просветителни технологии и методологии от бъдещето.

Проектът „ Природата като преподавател “ на Фондация „ Учене за смяна “ , София, е обвързван с създаване на мрежа от екомаршрути за пешеходен и велотуризъм, както и с образуване на просветителни походи.

Фондация „ Човек с шапка “ , София, печели с плана „ Ателиe кино-танц 2022 “, чиято цел е да притегли младежи от Белоградчик, Стражица и Каблешково в обучителната стратегия по танцово кино „ Фокус, кино, танц “ и да им помогне да основат танцови филми за личния си опит и живот. По този метод самодейност цели да усъвършенства и обогати културния пейзаж в градовете и да окаже поддръжка на настоящите читалищни и общински културни дейци там.

Сдружение „ Водолазен клуб Немо “ , Бургас, ще има опция да реализира концепцията „ За чисто море и чисти крайбрежия “ – за разчистване на морското дъно на яхтеното пристанище в Несебър, както и морското дъно на южния плаж на града. Акцията ще се извърши от водолази, оборудвани със специфична техника, благодарение на плаваща платформа за събиране. Ще бъде извършено образование за деца и младежи по отношение на опазването на околната среда и намаляването на последствията от климатичните промени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР