Победителите в състезанията от Формула 1 ще получават медали заедно

...
Победителите в състезанията от Формула 1 ще получават медали заедно
Коментари Харесай

Победителите във Формула 1 вече ще получават и медали

Победителите в надпреварите от Формула 1 ще получават медали дружно с трофеите, които се раздават по традиция. Това оповестиха от ФИА, а тази процедура ще стартира от днешното Гран при на Абу Даби.

На всеки орден ще бъде изписан номерът на надпреварата, като в днешния ден на пистата " Яс Марина " ще се организира старт 1079. Първото съревнование във Формула 1 е през 1950 година. 

Трофеите, които сега се раздават, ще продължат да бъдат давани. В момента те нормално остават за тимовете, които ги излагат във фабриките и музеите си, до момента в който водачите получават единствено техни копия.

" Медалът е опция за спечелилите в надпреварите да запазят някакъв неповторим персонален предмет, с който да запомнят невероятното си достижение ", споделиха от ФИА.

Победителите в спринтовите надпревари, които се организират в събота, към този момент получават сходни медали. Тази традиция бе въведена през предходната година при включването на спринтовите стартове.

Още преди години някогашният началник на Формула 1 Бърни Екълстоун предложи въвеждането на медали. Според предприемача победител за сезона би трябвало да става този, който има най-вече медали в края му. 

Тази година нидерландецът Макс Ферстапен завоюва 14 от първите 21 надпревари, а тимът на Ред Бул, за който той кара, си подсигурява от дълго време купата при конструкторите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР