Победителите на изборите на 2-ри април вече са ясни, но

...
Победителите на изборите на 2-ри април вече са ясни, но
Коментари Харесай

Марешки спечели едва 635 гласа във Варна, а партията на Александър Томов - 2507

Победителите на изборите на 2-ри април към този момент са ясни, само че кои са партиите, които са на противоположния полюс - тези, за които съвсем никой не гласоподава.

Оказва се, че на дъното надпреварата е съвсем също толкоз оспорвано колкото и за първото място. Например, претендентът за депутат Милен Ганев Милев от Ловеч получи всичко на всичко 286 гласа (всички данни са при обработени 95.89% от протоколите), а петролния и фармацевтичен магнат Веселин Марешки завоюва едвам 635 гласа във Варна.

Иначе от партиите у нас безспорен първенец по най-нисък избор е Социалистическа партия Български път. За достоверната левица водена от някогашния червен народен представител проф. Ангел Димов са дали своят вот тъкмо 707 души или 0.03%.

Българският народен съюз на Боян Расате се е отчел с 1691 гласа или 0.07%, а Българското национално обединяване, което бе мандатоносител на партията на предприемача Васил Божков и за малко не влезе в Народното събрание преди две години, е получило 2253 или 0.09%.

Сред антиелекторалните партии също по този начин е и Българска социалдемокрация - Евролевица. Партията на Александър Томов - Лупи е спечелила тъкмо 2507 гласа или една десета от един %.

С безусловно същия резултат може да се похвали и БСДД – Български съюз за директна народна власт - 2 449 гласоподаватели и 0.10%.

Впечатляващо малко гласове получава и проруската партия МИР. За групировката на Симеон Славчев са дали своят вот 3787 души или 0.16% на 100.

 

 

Източник offnews.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР