Победителите бяха определени въз основа на резултатите от първите два

...
Победителите бяха определени въз основа на резултатите от първите два
Коментари Харесай

За осма поредна година ЧЕЗ отпусна стипендии на най-успешните ученици

Победителите бяха избрани въз основа на резултатите от първите два кръга на надпреварата „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “.
Шестима възпитаници от 12-ти клас на професионалните механически гимназии в Западна България бяха избрани за спечелили в осмото издание на състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “ за възпитаници. Заради продължаващото изключително състояние в страната и наложените строги противоепидемични ограничения, третият кръг на надпреварата, който по правилник бе плануван за края на март, не се организира. Въпреки това уредниците на надпреварата взеха решение да отличат най-успешните възпитаници от професионалните гимназии с електротехнически профил в Западна България. Класирането на спечелилите беше направено на база резултатите от втори кръг на надпреварата, извършен през февруари 2020 година

Стипендии завоюваха най-добре представителите се двама участници от тимовете на ПГТЕ „ Хенри Форд “ – София, Благоевградската професионална гимназия „ Ичко Бойчев “, ПГМЕТ „ Христо Смирненски “ – Кнежа, Професионалната гимназия по техника и електротехника „ Христо Ботев “ – Монтана, Професионалната гимназия „ Академик Сергей Корольов “ – Дупница и ПГМЕ – Пирдоп. Всички участници в осмото издание на състезанието ще получат документи за присъединяване от ЧЕЗ България.

„ Въпреки изключителните условия, в които тази година се организира състезанието, взехме решение да не го прекратяваме. За 12-токласниците актуалната образователна година е от огромно значение за бъдещата им реализация и по тази причина ние взехме решение да ги мотивираме и подпомогнем със стипендии, тъй като участниците в състезанието демонстрират знанията и уменията, добити през последните години от тяхното образование. Желая на всички тях още доста професионални триумфи “, сподели Евгения Накова, шеф „ Човешки запаси “ в „ ЧЕЗ България “ ЕАД.

Конкурсът „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “ е една от най-ранните начинания на ЧЕЗ за поощряване на професионалното обучение в България. Той започва преди осем години и се разрасна, обхващайки и висшето обучение, а през предходната година бе дадена и първата обществена стипендия. Целта на надпреварата, което е част от графика на Министерството на образованието и науката за националните надпревари по специалности, е да откри, поддържа и стимулира надарените експерти по електротехника. Досега са кандидатствали близо 900 възпитаници и студенти, а стипендия са получили 57 от тях.

От актуалната 2019-2020 година размерът на стипендията е повишен на 600 лв.. Освен нея участниците в класираните на първите три места тимове получават и опция да аплайват с оценката от състезанието в четири висши образователни заведения - Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника, Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “ и Висшето транспортно учебно заведение „ Т. Каблешков “.

Допълнителна информация за регламента на надпреварата и интервалите на осъществяване на обособените кръгове може да бъде открита на уеб страницата www.stipendiant.com.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР